G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.352.475,80

Yenidoğan Çetesi Skandalında Son Perde: Bakan Tunç’tan Çarpıcı Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Son Gelişmeler

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bebek hastalarıyla ilgili ölümlerine neden oldukları öne sürülen ‘yenidoğan çetesi’ hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, soruşturma süreciyle ilgili önemli detayları kamuoyuyla paylaştı.

Soruşturmanın Derinlemesine İncelenmesi

Soruşturma, CİMER üzerinden yapılan bir ihbarla bir yıl önce başlamıştı. Bakan Tunç, şu ana kadar 22’si tutuklu olmak üzere toplam 47 kişinin gözaltına alındığını ve soruşturmanın derinleştirildiğini ifade etti. Tunç’un açıklamalarında dikkat çeken noktalar şunlar:

"2023 yılının 27 Mart tarihinde, CİMER’e bir vatandaşımızın ihbarıyla süreç başladı. İstanbul’daki bazı özel hastanelerde, yenidoğan bakım üniteleriyle ilgili şikayetler söz konusuydu. Bu nedenle bir soruşturma başlatıldı ve hem idari, hem de adli açıdan suç duyurularında bulunuldu. Yapılan araştırmalar neticesinde soruşturmanın kapsamı genişletildi."

Tunç ayrıca, "Bu süreçte teknik takipler ve dinlemeler yapıldı, deliller toplandı. Yapılan yaklaşık bir yıllık inceleme sonucunda 47 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 22’si tutuklanırken, 11 doktor dahil olmak üzere 25 kişi hakkında adli kontrol kararı alındı. İddianame hazırlık süreci tamamlandıktan sonra savcılığa sunuldu." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Talimat

Adalet Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Sağlık Bakanı ile yaptığı görüşmeyi de aktardı. Erdoğan’ın, bebeklerin ölümüne neden olan bir durum varsa gereken tüm adımların atılması konusunda kararlı olduğunu vurguladığını belirten Tunç, "Önümüzdeki günlerde iddianamenin değerlendirilmesi konusunu hep birlikte takip edeceğiz" dedi.

Bakan, kamuoyunun bu iddialarla ilgili suçlanan kişileri göreceğini ifade ederek, "Temennimiz bu sürecin hızlanmasıdır" diye ekledi.

Ayrıca, savcıyla ilgili bir tehdit iddiasının olduğu ve bu konuyla ilgili de ayrı bir soruşturma başlatıldığı bilgisi verildi. Tunç, iddianamedeki suçlamaların ve yargılanması talep edilen kişilerin kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yenidoğan Çetesi Skandalında Son Perde: Bakan Tunç’tan Çarpıcı Açıklamalar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!