G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,83
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,66
GR. ALTIN2.838,81
BTC2.144.167,21

Yazar Elif Şafak’ın ‘Bit Palas’ Kitabı Üzerindeki İntihal Tartışmalarında Mahkeme Kararının Ardından Tarafların Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar Elif Şafak’ın “Bit Palas” kitabı, Mine Kırıkkanat’ın kitabı “Sinek Sarayı”ndan intihal olduğu iddiaları nedeniyle mahkemeye taşındı. Anadolu 1. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi, Şafak’a 159.051,65 TL maddi tazminat ödenmesine ve en yüksek tirajlı üç gazeteden birinde ilan verilmesine hükmetti. Mahkemenin kararı kesinleştikten sonra Şafak’ın bu ilanın masrafını karşılaması istendi. Kararda ayrıca, taraflar için iki haftalık bir istinaf süresi öngörüldü.

Kırıkkanat’ın avukatı, Şafak’ın kitabının 60. sayfasından sonrasının intihal edildiğini ve kurgu mekanının, bazı karakterlerin Kırıkkanat’ın kitabından alındığını belirtti. Bunun üzerine Doğan Yayıncılık ve Yapımcılık Tic. AŞ, davanın reddini talep ederken, Şafak, intihale ilişkin iddiaların hukuki ve edebi açıdan mümkün olmadığını ifade ederek davanın reddini istedi. Mine Kırıkkanat, Türk milletinin hakkını savunmasının gururlu olduğunu belirtirken, yayınevinin de yaptığı paylaşımlarla konuya ilişkin izleyicilere tavsiyelerde bulundu.

Elif Şafak, Kırıkkanat’ın uzun süredir kendisine karşı olduğunu ve hakkında kötü sözler sarf ettiğini söyleyerek, davanın kişisel takıntılar üzerine kurulduğunu belirtti. Yayın evi de üst mahkemeye itirazda bulunacaklarını ve yazarlarının haklarını sonuna kadar savunacaklarını bildirdi. Sosyal medyada ve edebiyat çevrelerinde yapılan yorumlar, karara ve konuya ilişkin tartışmaları artırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yazar Elif Şafak’ın ‘Bit Palas’ Kitabı Üzerindeki İntihal Tartışmalarında Mahkeme Kararının Ardından Tarafların Açıklamaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!