USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.248.820,33

WWF’in Küresel İklim Mücadelesinde Türkiye’den Finalistler: Antalya, İstanbul ve Kadıköy

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), Tek Dünya Kentleri Yarışması’nın Türkiye finalistlerini açıkladı: Antalya, İstanbul ve Kadıköy. Bu belediyeler, iklim kriziyle mücadelede ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek.

Kentlerin Önemi

Dünya nüfusunun %55’ini ve Türkiye nüfusunun %77’sini barındıran kentler, sera gazı emisyonlarının %70’inden sorumlu. Bu nedenle, iklim değişikliğiyle mücadelede ve biyolojik çeşitliliğin korunmasında kritik bir rol oynuyorlar.

Küresel İklim Öncüleri

WWF’in Tek Dünya Kentleri Yarışması, yerel yönetimleri iklim dostu bir geleceğe yönlendiriyor. 2023-2024 döneminde 50 ülkeden 350’den fazla yerel yönetim yarışıyor ve Türkiye’den 13 belediye finale kaldı.

Türkiye’nin Finalistleri

Antalya, İstanbul ve Kadıköy, yarışmanın Türkiye ayağında finale kalan belediyeler oldu. Uluslararası jüri, bu belediyelerden birini “iklim öncüsü” olarak seçecek ve ülkeyi uluslararası şampiyonlukta temsil edecek.

İddialı Emisyon Hedefleri

Finalist belediyeler, iklim kriziyle mücadelede iddialı hedefler belirledi. Antalya, İstanbul ve Kadıköy, 2030 yılına kadar emisyonlarını önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor. Bu hedefler, binalarda enerji verimliliğini artırma, ulaşımı karbonsuzlaştırma ve atık yönetimini iyileştirme gibi önlemleri içeriyor.

Türkiye’nin İklim Hedefleri

Türkiye, 2053 yılında net sıfır emisyonlu bir ülke olmayı hedefliyor. WWF-Türkiye İklim ve Enerji Programı Müdürü Tanyeli Sabuncu, kentlerin bu hedefe ulaşmada kritik bir rol oynayabileceğini vurguluyor.

Antalya, İstanbul ve Kadıköy, Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelesinde öncü belediyeler olarak öne çıkıyor. Bu finalistler, ulusal ve uluslararası çapta iklim gündemini ileri taşıyacak ve diğer belediyelere ilham verecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
WWF’in Küresel İklim Mücadelesinde Türkiye’den Finalistler: Antalya, İstanbul ve Kadıköy

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!