G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

WhatsApp, İsrail’in Gazze saldırılarına destek veriyor mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mark Zuckerberg’e ait olan mesajlaşma platformu WhatsApp, İsrail’in Gazze saldırılarına destek vermekle suçlanıyor. Uygulama, ağır suçlamalarla karşı karşıya kaldı ve haberkontak.com sitesinde geniş yer buldu.

Gazze’de sivilleri katleden İsrail, yapay zeka destekli Lavender sistemini kullanarak, sözde şüphelilerin WhatsApp bağlantılarını takip ederek onları hava saldırılarıyla hedef aldığı belirtiliyor. Tel Aviv yetkilileri, “şüphelilerin” evde aileleriyle birlikte olduğu sırada hedef alındığını kabul etti. Ancak WhatsApp, bu iddiaları reddederek, bu konuda hiçbir bilgileri olmadığını belirtti.

Londra merkezli Middle East Monitor’un iddiasına göre, İsrail’in yapay zeka hedefleme sistemi olan Lavender, Gazze’deki Filistinlilerin öldürülmesine yardımcı olmak için WhatsApp’ın mesajlaşma platformunu kullandı. Sistemin yüksek sivil kayıp oranına sahip olduğu ve saldırı öncesinde sivilleri tespit ettiği belirtildi.

İsrail ordusunun evlerdeki aileleri hedef aldığı belirtilerek, “evlerin bombardıman edilmesinin çok daha kolay olduğu” ve sistemin aileleri tespit etmek için tasarlandığı ifade edildi. Mark Zuckerberg’e ait olan WhatsApp’ın çatı şirketi Meta, insan haklarını ve uluslararası hukuku ihlal etmekle suçlandı.

WhatsApp’ın İsrail ordusu ve yapay zeka hedefleme sistemleriyle kullanıcı verilerini ve özel mesajları paylaştığı iddia edilerek, iş birliğinin ahlaki açıdan sorgulanabilir olduğu ifade edildi. Ancak WhatsApp, herhangi bir hükümete toplu bilgi sağlamadıklarını ve kullanıcı verilerini koruduklarını belirtti. Şirket, insan hakları ve uluslararası standartlara uygun şekilde işlediklerini ve bilgi taleplerini sıkı bir şekilde değerlendirdiklerini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
WhatsApp, İsrail’in Gazze saldırılarına destek veriyor mu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!