USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Vatandaşların Borç Batağından Kurtulma Umudu Zayıflıyor: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda yaşanan ekonomik dar boğaz, enflasyonun yüksek seyretmesi ve asgari ücretin yetersiz kalması gibi sebeplerle vatandaşların geçim sıkıntısı çekmesine ve borçlanmaya başvurmasına neden olmaktadır. Gelirlerde büyük bir artış olmazken ürünlere ve hizmetlere yapılan zamlar nedeniyle vatandaşlar kredi borçları altında hayatlarını devam ettirmek zorunda kalmaktadırlar.

Bu sorunları değerlendiren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bankaların vadesinde tahsil edemediği batık kredilerin miktarının her geçen gün arttığını vurgulamıştır. Bankaların tahsil edemediği kredilerin toplamının 208,3 milyar liraya yükselmesi, ekonominin içinde bulunduğu sıkıntıyı gösteren bir işarettir. Aynı şekilde, tüketici kredilerinin takibinde olan varlık yönetim şirketlerinin kontrolünde bulunan batık tüketici kredisi miktarı da 41 milyar liraya ulaşmıştır.

Ömer Fethi Gürer, vatandaşların bankalara olan borçlarının 2024 yılı başından bu yana 383 milyar lira arttığını ifade etmiştir. Enflasyonun yüksek seyretmesi nedeniyle tüketicilerin borçlanmaya mecbur kaldığını belirten Gürer, gelir artışının enflasyon oranları karşısında yetersiz kalmasının da bu durumu desteklediğini vurgulamıştır.

Bankalar ve finans kuruluşlarının tüketici alacaklarını tahsil edemediği için icra takibine aldığı borç miktarı da her geçen gün artmaktadır. Ömer Fethi Gürer’e göre, vatandaşların ekonomik sıkıntıları toplumsal sorunlara yol açmaktadır. Düşük gelirli kesimler, bu durumdan daha fazla etkilenmekte ve toplumsal huzursuzluk kaçınılmaz hale gelmektedir.

Gürer, son bir yılda bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısının 1 milyon 795 bin artarak 40 milyon 331 bin kişiye, kredi kartı borcu bulunan vatandaş sayısının ise 2 milyon 650 bin artarak 37 milyon 190 bin kişiye yükseldiğini ifade etmiştir. Bu durumun sürdürülemez olduğunu belirten Gürer, vatandaşların borçlarını ödeyememe riski altında olduklarını ve bu durumun ilerleyen süreçte daha büyük sorunlara neden olabileceğini vurgulamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vatandaşların Borç Batağından Kurtulma Umudu Zayıflıyor: İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!