G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,89
CNY4,88
GBP45,52
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,70
GR. ALTIN2.919,98
BTC2.107.656,42

Vatandaş Yüksek Faize Rağmen Borçla Yaşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniçağ Gazetesi, “Vatandaş, Yüksek Faize Rağmen Borçla Yaşıyor” manşetiyle okurlarına seslendi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, faizlerin yüzde 80’lere ulaşmasına rağmen vatandaşın borçlanarak yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. Kriz nedeniyle milyonlarca insan açlık sınırının altında bir gelire sahipken, dar gelirliler için yaşam giderek zorlaşmaktadır. Çiftçilerin bankalara olan kredi borcu 700 milyar lirayı aştı ve hiç kredi almadan tarım yapmak neredeyse imkansız hale geldi.

Gürer, bankaların bireysel kredi ve kredi kartlarını tahsil edemediği için vatandaşlardan olan alacaklarının 3,1 trilyon liraya ulaştığını açıkladı. Bireysel kredi borçlarının azalmaya devam ederken, kredi kartı borçlarının ise artış gösterdiği dile getirildi. Tüketicilerin bankalara olan toplam borcu 2024 yılı başından bu yana 365 milyar lira artış gösterdi.

Ekonominin gidişatı nedeniyle hacizle karşı karşıya kalan vatandaşların sayısının arttığını vurgulayan Gürer, enflasyonun düşmediğini, dar gelirliler ve emekliler için yapılan düzenlemelerin yetersiz kaldığını belirtti. Evlerde etin bile sofralara gelmediğine dikkat çeken Gürer, vatandaşların yaşam mücadelesinin giderek zorlaştığını vurguladı.

Gürer, bankaların batık kredilerinin arttığını ve toplam borcun 200 milyar liraya yükseldiğini ifade etti. Varlık yönetim şirketlerinin kontrolünde bulunan batık tüketici kredisi alacağı ise 41 milyar lirayı bulmaktadır. Ayrıca TOKİ’ye olan konut borcu da 59 milyar liraya ulaşmış durumda.

Son olarak, Risk Merkezi’nin açıkladığı verilere göre kredi borcunu ödemeyen vatandaşların sayısında ciddi bir artış yaşandığı belirtildi. Bu durum, vatandaşların ekonomik kriz nedeniyle güçlükle başa çıktığını göstermektedir.

Merve KIZILALP

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vatandaş Yüksek Faize Rağmen Borçla Yaşıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!