G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

Varna Limanı’nda Kuru Yük Gemisinde Yangın: Boğaz Trafiği Askıya Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Varna Limanı’na gittiği belirlenen 107 metre uzunluğundaki Barbados bandıralı kuru yük gemisinde, Akbaş mevkisinde çıkan yangın ihbarı üzerine, bölgeye Kıyı Emniyeti’ne bağlı Kurtarma-13, Kurtarma-3 ve TÜRKELİ römorkörleri ile KIYEM-1 hızlı tahlisiye botu sevk edildi. Olay sonrasında Çanakkale Boğazı’ndaki gemi trafiği çift yönlü olarak geçici bir süreliğine askıya alındı. Yangına ekiplerin müdahale ettiği ve bir kişinin yaralandığı bilgisi edinildi.

Olay, Varna Limanı’na gitmekte olan 107 metre uzunluğundaki Barbados bandıralı kuru yük gemisinde meydana geldi. Gemide çıkan yangın haberi üzerine, Akbaş mevkisine Kıyı Emniyeti’ne bağlı Kurtarma-13, Kurtarma-3 ve TÜRKELİ römorkörleri ile KIYEM-1 hızlı tahlisiye botu yönlendirildi. Ekipler, gemideki yangına müdahale etmek için çalışmalarını sürdürürken, olayın bir yaralıyla sonuçlandığı belirtildi.

Kurtarma çalışmaları devam ederken, güvenlik nedeniyle Çanakkale Boğazı’ndaki gemi trafiği geçici olarak durduruldu. Gemilerin çift yönlü olarak seyrine izin verilmedi ve trafiğe kısıtlama getirildi. Yangının kontrol altına alınması ve gemideki tehlikenin bertaraf edilmesi için ekiplerin yoğun çaba sarfettiği belirtildi.

Yangın sebebiyle gemide büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, en önemli konunun ise ekiplerin gemide mahsur kalan kişileri kurtarmak olduğu bilgisi alındı. Ekiplerin koordineli bir şekilde çalışarak yangını kontrol altına almaya ve hasarı en aza indirmeye çalıştığı ifade edildi.

Olayın detaylarıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, yaralı kişinin durumunun ise ciddiyetini koruduğu belirtildi. Yangının çıkış nedeni ve gemide bulunan yükün ne olduğu konusunda henüz net bir bilgi verilmedi. Yetkililer, soruşturmanın başlatıldığını ve olayın detaylı bir şekilde incelendiğini duyurdu. Ekiplerin titiz bir çalışma yürüttüğü ve herhangi bir olumsuz durumun önlenmesi için çaba gösterdiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Varna Limanı’nda Kuru Yük Gemisinde Yangın: Boğaz Trafiği Askıya Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!