G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO37,10
CNY4,81
GBP44,63
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,69
GR. ALTIN2.982,13
BTC2.323.821,85

Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği Renkli Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği, minik sanatseverlerin ve oyuncuların renkli kortej yürüyüşü ile başladı. Beşyol Meydanı’ndan başlayıp Van Devlet Tiyatrosu önünde son bulan yürüyüş, masal kahramanlarının kostümlerini giymiş çocuklar ve palyaço kostümlü oyuncuların yer aldığı keyifli bir etkinlik oldu.

Yürüyüşün ardından öğrenciler, Sivas Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği “Peter Pan” oyununu izledi. Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Ferdi Erkmen, bu yıl 21’incisi düzenlenen şenliğe yaklaşık 300 çocuğun katıldığını belirtti. Şenlik süresince 25 bin çocuk ve gence ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Erkmen, herkesi tiyatro oyunları izlemeye ve atölye çalışmalarına katılmaya davet etti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tiyatro Topluluğu oyuncusu Havin Kaya, şenlikte keyifli vakit geçirdiklerini ve tiyatroya başlayanların artık bırakamadığını söyledi. Sahnede olmanın sevincini yaşadığını belirten Kaya, çocuklara ve gençlere tiyatro sevgisini aşılamaya çalıştıklarını vurguladı.

Katılanlardan Meral Sağ ise tiyatro oyunlarını çok sevdiğini ve eğlenceli bir gün geçirdiğini dile getirdi. Şenlik kapsamında birçok etkinliğin yer alacağı ve 29 Mayıs’ta sona ereceği belirtildi.

Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği, çocukları ve gençleri sanat ve tiyatro ile buluşturmayı amaçlayan keyifli bir etkinlik olarak devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten katılımcılar, tiyatro sevgisini paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği Renkli Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!