USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.248.820,33

Urfa İmamı, Kudüs’te Öldürüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün öğle saatlerinde Kudüs’ün başkenti olan Filistin’de yaşanan olay, Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Kepez kırsal Mahallesi camisinde görev yapmakta olan 4 çocuk babası 34 yaşındaki Hasan Saklanan’ın katılımıyla gerçekleşti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen bir organizasyon kapsamında dün Ürdün’e seyahat eden Hasan Saklanan, pasaportunu yanında bulundurarak sınır kapısından Filistin’e geçiş yaptı.

Saklanan’ın iddialara göre Mescidi Aksa’ya girmeye çalışırken İsrail polisi tarafından sert bir şekilde engellendi. İçeri alınmayan Saklanan, cebinde taşıdığı bıçakla İsrail polisine saldırdı ve bir polisi yaraladı. Bu saldırı sonucunda, başka bir polis tarafından silahla vurularak hayatını kaybetti. Hasan Saklanan’ın 6 yıldır Şanlıurfa İl Müftülüğü’nde kadrolu imam olarak görev yaptığı öğrenildi.

Acı haberi Saklanan’ın görev yaptığı kırsal Kepez Mahallesi’nde bulunan ailesine mahalle sakinleri ilettiler. Haberi alan Saklanan’ın eşi Fatma Saklanan büyük bir üzüntüyle karşılaşarak gözyaşlarına boğuldu. Bu acılı durum karşısında komşuları tarafından teselli edilmeye çalışılan Fatma Saklanan’ın çocukları da olayın şokunu yaşayarak annelerine sarıldılar.

Mahalle muhtarı İbrahim Bozancı, Hasan Saklanan için “Mekanı cennet olsun. Bizim caminin imamıydı. Oraya gideceği hiç kimsenin aklına gelmezdi. Ben Urfa’da ölüm haberini aldım. 4 tane küçük çocuğu geride kaldı. Türkiye’nin başı sağ olsun” şeklinde duygularını ifade etti. Saklanan’ın sakin kişiliği ve köy halkıyla olan uyumu hakkında konuşan mahalle sakinlerinden Ömer Bozkuş, “Biz ondan razıydık, Allah’ta ondan razı olsun” ifadelerini kullandı.

Aynı mahallede yaşayan Salih Bozancı ise Hasan Saklanan’ın Gazze olaylarına karşı duyarlı bir kişi olduğunu belirterek, sürekli olarak İsrail askerlerinin Filistinlilere zarar verdiğini duyduğunda onlar için üzüldüğünü ve ağladığını söyledi. Bu trajik olayın ardından mahalle sakinleri büyük bir şok yaşarken, Hasan Saklanan’ın ani ve acımasız ölümü tüm topluluğu derin bir üzüntüye boğdu.

*(534 kelime)*

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Urfa İmamı, Kudüs’te Öldürüldü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!