G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,12
CNY4,85
GBP45,75
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,27
GR. ALTIN2.909,26
BTC2.178.985,33

UNRWA, Gazze’de Güvenli Bir Yer Kalmadığını Uyardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze’de güvenli bir yer kalmadığı konusunda uyardı. Gazze, İsrail’in saldırıları nedeniyle adeta açık hava hapishanesine döndü. İsrail’in bomba yağdırdığı Gazze’de güvenli tek alan kalmazken, mahalleler ise yıkıntılara dönmeye başladı. Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) Gazze’deki Kıdemli İletişim Görevlisi Louise Wateridge, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaparak insanların ölümü beklediğini söyledi.

UNRWA yetkilisi, “İsrail’in insani bölge olarak adlandırdığı alanların ön cephe haline geldiğini” ve Gazzelilerin artık “cephe hattından sadece birkaç blok uzakta” olduğunu vurguladı. Gazze’de artık güvenli bir yer olmadığını ve insanların ölümü bekliyormuş gibi hissettiklerini belirtti. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sonucunda en az 16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 223 Filistinli öldü, 92 bin 981 kişi yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Louise Wateridge, UNRWA’nın Gazze’deki Kıdemli İletişim Görevlisi olarak yaşanan trajediyi paylaşarak, insanların hayatta kalma mücadelesi verdiğini ve güvenli bir yer aradıklarını dile getirdi. Gazze, İsrail’in bombalı saldırıları sonucu yerle bir olurken, sivil halkın güvende olabileceği alanların kalmadığı vurgulandı. İsrail’in saldırılarında ölenler arasında birçok çocuk ve kadının bulunduğu belirtilirken, yaralı sayısının da alarm verici derecede yüksek olduğu ifade edildi.

Gazze’deki durumu insanlık dramı olarak nitelendiren UNRWA yetkilileri, uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi gerektiğini belirtti. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sivilleri hedef alması ve insani yardım kuruluşlarının çalışmalarını engellemesi, bölgedeki insani krizi derinleştirdiği vurgulandı. UNRWA, Gazze halkının yaşadığı çaresizliği bir an önce sonlandırmak için uluslararası kamuoyunun desteğine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Sonuç olarak, BM ve UNRWA yetkilileri Gazze’deki sivil halkın karşı karşıya kaldığı zorlu duruma dikkat çekerek, uluslararası toplumun bu insani krize duyarsız kalmaması gerektiğini vurguladılar. Gazze’de yaşanan trajedinin sona erdirilmesi ve bölgedeki barışın sağlanması için acil önlemlerin alınması gerektiği belirtildi. Bu noktada, siyasi çözüm yollarının acilen aranması ve Gazze halkının güvenliği için uluslararası toplumun bir araya gelmesinin önemine dikkat çekildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
UNRWA, Gazze’de Güvenli Bir Yer Kalmadığını Uyardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!