G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,12
CNY4,85
GBP45,75
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,27
GR. ALTIN2.909,26
BTC2.178.985,33

UNRWA: Gazze’de Güvenli Bir Yer Kalmadı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde yaptığı saldırıların etkileri hakkında uyarıda bulundu. UNRWA, Gazze’de artık güvenli bir yer kalmadığını belirtirken insanların ölümle karşı karşıya olduklarını ifade etti. Louise Wateridge adlı UNRWA yetkilisi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail’in Gazze’yi insani bölge olarak adlandırdığı yerlerin bile artık saldırıya maruz kaldığını ve halkın cephe hattına çok yakın olduğunu aktardı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtildi. Enkaz altında binlerce kişinin olduğu ve sivillere yönelik hastane ve okul gibi altyapıya da saldırılar yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik abluka altındaki hava saldırıları ve katliamları devam ediyor. Her geçen gün sivil kayıpların ve yaralanmaların arttığı bölgede, insanlar güvenli bir yer arayışında. UNRWA’nın Gazze’deki Kıdemli İletişim Görevlisi Louise Wateridge’in yaptığı açıklamalara göre, Gazze artık insani bir krizin yaşandığı yer haline geldi. İsrail’in Gazze’nin insani bölgelerini hedef aldığı ve sivil halkı cepheden sadece birkaç blok uzakta tuttuğu belirtildi. Saldırılar sonucunda binlerce insanın öldüğü ve yaralandığı bildirilirken, enkaz altında kalanların sayısının hala belirsiz olduğu ifade edildi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan uyarılar, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor. Bölgedeki insani krizin her geçen gün derinleştiği ve sivillere yönelik saldırıların arttığı belirtilirken, UNRWA yetkilileri tarafından yapılan açıklamaların önemine vurgu yapılıyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere binlerce Filistinli hayatını kaybetti, yaralandı ve binlercesi de enkaz altında kaldı. Sivil altyapıya yapılan saldırılarla hastane ve okul gibi kurumların hedef alındığı bilgisi herkesi endişelendiriyor.

Sonuç olarak, Gazze’de yaşanan insani krizin boyutları giderek artıyor ve sivil halkın güvende olmadığı bir ortamda acil yardım ve müdahalelerin önemli olduğu vurgulanıyor. UNRWA yetkililerinin yaptığı uyarılar ve açıklamalar, uluslararası toplumun Gazze’deki duruma duyarlı olmasını ve gerekli adımları atmasını bekliyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına son verilmesi ve barışçıl bir çözüm bulunması için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerektiği önemle vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
UNRWA: Gazze’de Güvenli Bir Yer Kalmadı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!