G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO37,85
CNY4,82
GBP44,97
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,10
GR. ALTIN2.797,28
BTC2.091.651,36

Üniversite Öğrencileri ve Polis Arasında Çıkan Çatışmada 8 Yaralı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunan Parlamentosu bu akşam onaylaması için sunulacak olan yasa tasarısı, ülkede özel üniversitelerin açılmasına izin verecekti. Bu tasarıya karşı çıkan binlerce öğrenci ve öğretmen, Atina’da bir araya gelerek protesto gösterisi düzenledi. Başkentte 9 haftadır devam eden eylemlere bir yenisini ekleyen öğrenciler, parlamento binasına doğru yürüdü. Ancak binanın önünde polisle öğrenciler arasında arbede çıktı. Öğrenciler molotofkokteyli atarken, polis biber gazı ile karşılık verdi ve olaylar sonucunda 8 kişi yaralandı.

Eyleme katılan öğrencilerden Viki Vraka, öğrencilerin ve halkın özel üniversitelere karşı birlikte hareket ettiğini belirtti. Kriz döneminde zaten ekonomik sıkıntılar yaşanan Yunanistan’da, üniversite ücretlerini ödemek istemediklerini vurguladı. Öğrenciler, 9 haftadır üniversitelerinde işgal eylemleri düzenleyerek yasa tasarısını protesto etmeye devam ediyor.

Yaralanan 8 kişi arasında öğrencilerin yanı sıra polis memurları da bulunmaktadır. Parlamento binası önünde çıkan arbedede tarafların karşılıklı olarak saldırdığı ve sonrasında polisin müdahalesi ile olayların kontrol altına alındığı belirtilmektedir.

Öğrencilerin özellikle vurguladığı nokta, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve zorluklar sebebiyle özel üniversitelerin açılmasına karşı olduklarıdır. Toplumun da desteğini alan öğrenciler, eylemlerine devam edeceklerini ve yasa tasarısının kabul edilmesine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etmektedir.

Atina’daki protesto gösterileri, yakın zamanda yapılacak olan parlamento oylaması öncesinde artarak devam etmektedir. Öğrenciler ve öğretmenler, yasa tasarısının geçmesine karşı verdikleri mücadeleyi sürdürmeye kararlı görünmektedirler. Bu durum, ülkedeki siyasi tartışmaların ve toplumsal gerilimin ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir. Sonuç olarak, özel üniversitelerin açılmasına dair yasa tasarısına karşı olan öğrenci ve öğretmenler, demokratik haklarını kullanarak barışçıl şekilde protesto etmektedirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Üniversite Öğrencileri ve Polis Arasında Çıkan Çatışmada 8 Yaralı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!