USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.245.066,29

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Silahlı Saldırıda Hayatını Kaybetti, İddianame Mahkemeye Ulaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş, Ankara’da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. 2 yıl süren soruşturmanın ardından hazırlanan iddianame, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştı. İddianamede 22 kişiye ‘Tasarlayarak adam öldürme’ suçu yöneltildi.

Saldırının tetikçisi Eray Özyağcı’yı taşıyan motokurye Vedat Balkaya’nın ‘görev tamam’ pozu ortaya çıktı. Yakalanan Balkaya’nın çektiği fotoğraflardan, suikast sonrası tuvalette ayna karşısında ‘görev tamam’ pozu verdiği görülüyor. Ayrıca Balkaya’nın durakladığı sırada motosikletinin fotoğrafını çektiği de belirlendi.

Cinayet olayı, Sinan Ateş ve arkadaşı Selman Bozkurt’un Kızılırmak Mahallesi’nde bulunan binadan çıktıkları sırada gerçekleşti. Ateş başından ve bacaklarından ağır yaralanırken, Bozkurt ise omzundan yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Maalesef Ateş, hastanede hayatını kaybetti.

Suikast düzenleyen Eray Özyağcı, motokurye Vedat Balkaya tarafından Gölbaşı-Haymana yolu üzerindeki atıl benzin istasyonuna bırakıldı. Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş, Özyağcı’yı alırken, motokurye Balkaya ise İstanbul’a doğru yola çıktı.

Özyağcı’nın yaklaşık 1 buçuk ay boyunca kayıp olduğu dönemde, Balkaya ise aynı gün içerisinde Kocaeli’de yakalandı. Cinayetle ilgili detaylar, iddianame ile birlikte mahkemeye sunulacak ve soruşturma devam edecek. Sinan Ateş’in ölümüyle sarsılan Ülkü Ocakları camiası, adaletin yerini bulmasını bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Silahlı Saldırıda Hayatını Kaybetti, İddianame Mahkemeye Ulaştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!