G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,16
CNY4,84
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,77
GR. ALTIN2.877,99
BTC2.154.234,69

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Akıllı Ulaşım Sistemleriyle Güvenli ve Konforlu Ulaşım Hedefleniyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Türkiye Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Akıllı Ulaşım Sistemleri’nin gelişerek daha güvenli ve konforlu hale geldiğini vurgulayarak, yerli imkanlarla akıllı ulaşım ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmenin güçlü bir duvar örmeye benzediğini ifade eden Uraloğlu, her yeni sistem ve uygulamanın bir sonraki yeniliğin temelini oluşturduğunu belirtti.

Uraloğlu, Türkiye’de de ulaşım sektöründe teknolojik dönüşümün en önemli destekçisinin Akıllı Ulaşım Sistemleri olduğunu kaydederek, bu sistemlerin ulaşımın güvenli, konforlu ve enerji verimli olmasını sağladığını vurguladı. Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Belgesi ve Eylem Planları hazırladıklarını ve yerli ve milli bir ulaşım ağı oluşturma misyonları olduğunu ifade eden Uraloğlu, Türkiye Kart sayesinde farklı şehirlerde aynı toplu taşıma kartı veya mobil uygulama ile ödeme yapmanın mümkün olacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Türkiye Kart ödeme sistemi çalışmalarıyla ulusal hareketliliğin ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması için projelerin devam ettiğini ve T-ROTA yazılımı ile farklı taşıma seçeneklerinin birlikte kullanılabileceğini açıkladı. Ayrıca, T-ROTA projesi ile toplu taşıma, araç kiralama, bisiklet, elektrikli scooter gibi farklı taşıma seçeneklerini kullanma olanağı sağlayacak mobil bir yazılımın yakında paylaşılacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin AUS uygulamalarının standartlarını belirlediklerini ve TÜRKSAT iş birliği ile uydu haberleşmesi sağladıklarını ifade ederek, yapay zekâ, derin öğrenme, blokzincir gibi teknolojilerin Türkiye’deki AUS politikaları üzerindeki etkilerini incelediklerini söyledi. Ayrıca, İstanbul’da kurulacak K-AUS Uygulama Koridoru ile kazaların azaltılması ve trafik güvenliğinin sağlanmasını amaçladıklarını belirtti.

Son olarak, Uraloğlu, üniversitelerle iş birliği yaparak AUS alanında nitelikli insan gücü yetiştirilmesine yönelik eğitimler düzenlediklerini ve 2024-2030 Eylem Planı taslağını hazırladıklarını ifade etti. Türkiye’nin sürdürülebilir bir ulaşım modeli benimseyerek, Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında gelecek dönemde yapacakları çalışmaları planladıklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Akıllı Ulaşım Sistemleriyle Güvenli ve Konforlu Ulaşım Hedefleniyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!