G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,85
CNY4,88
GBP45,43
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,68
GR. ALTIN2.924,70
BTC2.079.425,42

Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’ndan Kalkınma Yolu Projesi Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberine göre, Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet’in bu haftaki konuğu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu oldu. Uraloğlu’nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şunlardı:

Uraloğlu, 31 Mart seçim sonuçlarıyla ilgili olarak beklenenden daha düşük bir sonuç aldıklarını belirtti. Milletin genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Siz yürüyün” dediğini vurguladı. Hizmete dayalı siyasetin önemini vurgulayan Uraloğlu, ülkenin bekası ve geleceği için projeleri ihmal etmeden devam etme gerekliliğine işaret etti.

Uraloğlu’nun üzerinde durduğu bir diğer konu ise Kalkınma Yolu Projesi oldu. Orta Koridor’un önemine değinen Uraloğlu, projenin ülkemizin stratejik konumunu daha da güçlendireceğini ifade etti. Ayrıca, Basra Körfezi’nden başlayıp Ovaköy’e kadar uzanan 1200 km’lik demiryolu projesinin çeşitli alanlarda etkili olacağını belirtti.

Kalkınma Yolu Projesi’nin ne zaman tamamlanacağı konusunda bilgi veren Uraloğlu, projenin 5 yıllık bir inşa süreci öngördüğünü dile getirdi. Irak’taki gerginliklerin projenin ilerleyişini etkileyebileceğini belirten Uraloğlu, bölgedeki risk faktörlerine dikkat çekti.

Zengezur Koridoru ile ilgili de bilgi veren Uraloğlu, Türk firmalarının projeye desteğini ve Nahçıvan’daki rehabilitasyon çalışmalarını anlattı. Üç Deniz Projesi hakkında konuşan Uraloğlu, bu projenin Türkiye için önemli olduğunu ancak henüz projenin içinde olmadıklarını belirtti.

Uraloğlu, önümüzdeki 4 yılda demiryollarında yapılacak projeler hakkında detaylar verdi. Ankara-İstanbul arasında 80 dakikaya inen seyahat süresi ve diğer şehirler arasındaki hızlı tren projeleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca, karayollarında yapılacak projeler ve uçak fiyatlarındaki tavan fiyat uygulaması hakkında da konuşan Uraloğlu, vatandaşların daha uygun fiyatlarla seyahat etmelerini sağlamak amacıyla tavan fiyatlar belirlediklerini ifade etti.

Uraloğlu’nun açıklamalarıyla, Türkiye’nin ulaşım ve altyapı alanında gerçekleştirdiği projeler ve hedeflediği çalışmalar hakkında önemli bilgiler paylaşıldı. Bu projelerin ülkenin ekonomik ve stratejik konumunu güçlendireceği ve vatandaşlara daha kaliteli bir ulaşım imkanı sunacağı vurgulandı. Gelişmelerin yakından takip edilmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’ndan Kalkınma Yolu Projesi Açıklamaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!