G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

Ukrayna’ya Topçu Mühimmatı Tedarik Edilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Washington DC’de 11 Temmuz tarihinde düzenlenen NATO zirvesinde Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer, Ukrayna’ya topçu mühimmatı tedarik edileceğini duyurdu. Bu kapsamda Birleşik Krallık başta olmak üzere Ukrayna’nın müttefikleri olan ülkeler, Uluslararası Ukrayna Fonu (IFU) aracılığıyla 300 milyon pound değerinde (387 milyon dolar) 120.000 adet 152 mm topçu mühimmatı satın almak için anlaşma imzaladı.

Norveç Savunma Bakanı Bjørn Arild Gram, Ukrayna’nın daha fazla mühimmat ve silaha ihtiyacı olduğunu belirterek, IFU üyeleri olarak Ukrayna’ya büyük miktarda topçu mühimmatı sağlanacağını açıkladı. Norveç, 2022 yılından bu yana IFU’ya toplam 1.8 milyar Norveç kronu (168 milyon dolar) katkıda bulunmuştur. Ayrıca Norveç, ulusal mühimmat üretimini arttırmak amacıyla Nammo şirketine modern topçu mühimmatı üretimini arttırma ve diğer türlerin üretimini iki katına çıkarma anlaşması imzalamıştır.

IFU, Ukrayna’ya destek olmak için oluşturulan bir finansman mekanizması olup, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı tarafından yönetilmektedir. Avustralya, Danimarka, İzlanda, Litvanya, Yeni Zelanda, Norveç, İsveç ve Litvanya gibi ülkeler de IFU’ya katkıda bulunmaktadır. Toplamda dokuz ülke, IFU’ya 1 milyar eurodan fazla katkı yapmıştır.

IFU aracılığıyla sağlanacak topçu mühimmatının Ukrayna’nın savunmasına önemli bir katkı sağlayacağı belirtilirken, Norveç’in ulusal mühimmat üretimini arttırma adımları da desteklenmektedir. Nammo ve Kongsberg firmalarıyla yapılan sözleşmeler sayesinde, topçu mühimmatı üretim kapasitesi artırılmakta ve Ukrayna için güçlü bir destek mekanizması oluşturulmaktadır.

Ukrayna’nın yaşadığı çatışmalar ve güvenlik tehditleri karşısında müttefik ülkelerin sağladığı destek, Ukrayna’nın savunma kapasitesini güçlendirmektedir. IFU’nun bu yeni anlaşması, uluslararası arenada Ukrayna’nın güvenliğine yönelik önemli bir adım olarak görülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ukrayna’ya Topçu Mühimmatı Tedarik Edilecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!