G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.132.262,79

Ukrayna, Rusya’daki Saldırıyla İlgili Açıklama Yaptı: “Kesinlikle İlgimiz Yok”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir konser salonuna düzenlenen saldırı sonucunda onlarca ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Saldırıda patlama meydana gelerek yangına neden oldu. RIA Novosti haber ajansına göre, savaş kıyafeti giymiş en az beş kişi, makineli tüfeklerle ateş açtı. BBC’nin aktardığına göre saldırganlar, insanların kaçmasını engellemek için kapıları kapattı ve gaz bombası attı. Bu korkunç saldırının ardından Ukrayna’dan gelen ilk açıklama ise oldukça net oldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin yardımcısı Mihaylo Podolyak, ülkenin saldırıyla herhangi bir ilgisinin olmadığını vurguladı. Podolyak, “Ukrayna’nın bu olaylarla kesinlikle herhangi bir ilişiği yok” açıklamasını yaptı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da saldırıda Ukrayna’nın rol oynamadığı belirtildi. Bu durum, Rusya ve Ukrayna arasındaki ilişkilerde gerilime neden olabilecek bir konuydu ancak Ukrayna’nın net açıklaması, sorunun Rusya ile değil, başka bir kaynaktan kaynaklandığını gösterdi.

Saldırı sonrası Rusya’nın güvenlik önlemlerini artırması beklenirken, uluslararası toplumdan da kınama mesajları geldi. Rusya’daki bu tür saldırılar, ülke genelinde endişe ve korkuya neden olurken, saldırganlar henüz kimliği belirlenememişti. Rusya yetkilileri, saldırıyı düzenleyen kişilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini açıkladılar.

Saldırı, Moskova’daki konser salonunda gerçekleşti ancak saldırganlar hala kimlikleri tespit edilemeyen kişilerdi. Bu tür terör saldırılarının artması, Rusya’nın güvenlik tedbirlerini gözden geçirmesine neden olabilir. Ukrayna’nın net açıklaması ise iki ülke arasındaki gerilimi azaltıcı bir etki yarattı. Her iki ülkenin de terörle mücadele konusunda birlikte çalışması, bölgeler arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine yardımcı olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ukrayna, Rusya’daki Saldırıyla İlgili Açıklama Yaptı: “Kesinlikle İlgimiz Yok”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!