G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

Ukrayna Lideri Zelensky, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Hava Savunmasını Güçlendirmenin Yollarını Ele Aldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, savunma alanındaki ortaklığı ele aldıklarını belirtti. Zelensky, iki liderin Ukrayna ile Yunanistan arasındaki anlaşmaların uygulanması ve askeri iş birliğini değerlendirdiğini ifade etti. Ayrıca, Zelensky, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e, perşembe günü düzenlenen Rus saldırısı hakkında bilgi verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Yunanistan ziyaretinde varılan anlaşmaların uygulanması ve özellikle hava savunmasının güçlendirilmesi konusunda devam eden savunma iş birliği hakkında Miçotakis ile görüştü. Zelensky, Miçotakis’in 6 Mart’ta Odesa ziyaretinde hava sahasını korumanın önemine tanık olduğunu hatırlattı. Ayrıca, Rusya’nın Kiev’e yönelik saldırısı hakkında Miçotakis’e bilgi verdi.

Ukrayna lideri, G7 Vilnius Deklarasyonu’na dayanan ikili güvenlik anlaşmasına ilişkin çalışmaları hızlandırma konusunda da anlaştıklarını kaydetti. Bu anlaşma doğrultusunda güvenlik çalışmalarının hızlandırılacağını belirtti.

Genel olarak, Zelensky ve Miçotakis arasındaki görüşme, Ukrayna ve Yunanistan arasındaki savunma iş birliğinin güçlendirilmesi ve hava savunmasının iyileştirilmesi konularına odaklandı. Ayrıca, Rusya’nın Kiev’e yönelik saldırısı gibi güvenlik endişeleri de ele alındı. İki lider arasında yapılan telefon görüşmesi, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak çıkarlara hizmet eden adımların atılması açısından önemli bir adım olarak nitelendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ukrayna Lideri Zelensky, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Hava Savunmasını Güçlendirmenin Yollarını Ele Aldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!