USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

Uğur Mumcu suikastının sanığı Oğuz Demir’in duruşması görüldü: 16 Ocak’a ertelendi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu suikastının sanıklarından olan Oğuz Demir’in gıyaben yargılandığı davanın duruşması Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, Uğur Mumcu cinayetinin aydınlatılması amacıyla o dönemde İran ile ortak bir komisyon kurulup kurulmadığının öğrenilmesine ilişkin yazı yazılmasını talep etti. Mahkeme, dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın dinlenilmesi talebine ise dosyaya girecek belgeler incelendikten sonra karar verileceğini kaydetti. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Mumcu ailesinin avukatları Yalçın Akbal ve İlhan Cihaner katıldı.

Avukat Akbal, sanık Oğuz Demir’in İran’da olduğu konusunda istihbari bilgi bulunduğunu, Demir’in bir dönem Çeçenistan’da görüldüğünü ve bu süreçte çocukları ve eşini de yurt dışına çıkardığı yönünde bilginin bulunduğunu ifade etti. Avukat İlhan Cinaner de dönemin İçişleri Bakanı İsmet Sezgin ve dönemin Başbakanı Süleyman Demirel’in olayın aydınlatılması için yardım istediğine dair bilgiler olduğunu iletti ve “Bu çerçevede İran İslam Devleti ile iş birliği anlaşması çerçevesinde adli yardım istenebilir. İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı’ndan bu konuyla ilgili komisyon kurulup kurulmadığının öğrenilmesini ve kurulduysa konuya dair belgeleri istiyoruz. Böyle bir komisyon kurulduğu anlaşılıyor ve buna dair evrakların dosyaya girmesini istiyoruz. Mehmet Ağar’ın da dinlenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. Avukat Akbal da, “Sanığın İran’da olduğu ve ailesini de İran’a götürdüğüne dair bilgiler var. Giriş çıkış kayıtları istenebilir. Sanığın İran’da ise iade edilmesini talep ediyoruz” ifadesini kaydetti. Ayrıca avukatlar, Demir’in ailesinin yurtdışına çıkıp çıkmadığının da Emniyet’e sorulması talebinde bulundu.

Mahkeme, Uğur Mumcu cinayeti ile ilgili Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na o dönem İran ile ortak bir araştırma komisyonunun kurulup kurulmadığının öğrenilmesini, kurulduysa buna dair belgelerin mahkemeye gönderilmesinin istenmesine hükmederken İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hakkında yakalama kararı düzenlenen Oğuz Demir’in ailesinin yurt dışına çıkıp çıkmadığının öğrenilmesini ve çıktıysa buna dair belgelerin istenmesine karar verdi. Dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın dinlenilmesi talebine ise dosyaya girecek belgelerin incelenmesinin ardından karar verileceğini belirten mahkeme, bir sonraki duruşmayı 16 Ocak’a erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uğur Mumcu suikastının sanığı Oğuz Demir’in duruşması görüldü: 16 Ocak’a ertelendi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!