G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO37,06
CNY4,79
GBP44,57
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,00
GR. ALTIN2.956,32
BTC2.308.254,26

Ücretsiz Plajlar Neden ‘Kaçak’ Sayılıyor? Muratpaşa Belediyesi’ne Suçlama Yağdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muratpaşa Belediyesi’nde Kriz: Ücretsiz Plajlar İçin ‘Kaçak’ Kararı

Muratpaşa Belediyesi’nin bürokratları, ifadeleri alınmak üzere yerel polis merkezine çağrıldı. Belediye Başkanı Ümit Uysal, olayların ardından açıklamalarda bulunarak, “Suçumuz halka ücretsiz plaj açmak. Gerçekten garip bir durum” dedi.

Bakanlık’tan Ücretsiz Plajlara Kaçak İhlali İddiası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yaz aylarında Muratpaşa Belediyesi’nin sahip olduğu Erdal İnönü, İnciraltı, Konserve, Erenkuş ve Mobil gibi mavi bayraklı plajlar hakkında ‘kaçak’ olduğu yönünde bir karar aldı. Bakanlık, bu plajların yıkılmasını talep ederken, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu’na muhalefetten dolayı belediye bürokratları hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Bürokratlar İfade Vermek Üzere Çağrıldı

Bakanlığın suç duyurusunun hemen ardından, Muratpaşa Belediyesi bürokratları Demircikara Polis Merkezi’ne ifadeye çağrıldı. Ümit Uysal, bu durumu, halka ve kamu yararına hizmet etme anlayışından uzaklaşmış bir bürokrasinin örneği olarak değerlendirdi. “Kendi halkına yabancılaşmış ve kamu yararını önemsemeyen bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Turizme ve Halkımıza Büyük Kazanım

Uysal, ücretsiz plajların Antalya’nın turizm kimliğine yaptığı katkıyı vurgulayarak, “Bu plajlar sadece halkımız için değil, Antalya turizmi için de büyük bir değer taşıyor. Ücretsiz sunduğumuz bu alanlar, çevresindeki butik otellerle birlikte bir turizm merkezi haline geldi” dedi.

Bürokrasi ile Mücadele Tanımlaması

Başkan Uysal, sürecin Savunma Sanayii Destekleme Fonu için kredi kartlarından alınması beklenen 750 liralık kesinti ile benzer bir duruma işaret etti. “Halkıyla mücadele eden bir bürokrasi ile karşı karşıyayız. Eğer suçumuz ücretsiz plaj açmaksa, bu cezamıza razıyız” şeklinde konuştu.

Bambus Plajı Kararı Üzerine Değerlendirme

Uysal, Antalya 4. İdare Mahkemesi’nin belediyenin halkın kullanımına açtığı Bambus Plajı ile ilgili verdiği yürütmeyi durdurma kararına da değindi. “Bu kararın hukuki bir sonuç doğuracağını düşünmüyorum. Çünkü belediyemiz bu alandaki en büyük hissedardır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ücretsiz Plajlar Neden ‘Kaçak’ Sayılıyor? Muratpaşa Belediyesi’ne Suçlama Yağdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!