G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.857.644,07

Türksat 6A’nın Yörünge Yolculuğu Tamamlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin uzay alanındaki çalışmalarına damga vuran bir başka adım daha atıldı. Türksat 6A isimli yerli ve milli haberleşme uydusu, yörünge yolculuğundaki 5. ve son ateşlemesini başarıyla tamamladı. Bu ateşleme sayesinde uydunun 23 Temmuz’da 50 derece doğu geçici yörüngesine yerleşmesi planlanırken, ekim ayında ise 42 derece doğu yörüngesine geçmesi hedefleniyor. Türksat 6A’nın kasım ayında hizmete başlaması öngörülüyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, mühendislerin alın teriyle önemli bir aşamayı başarıyla gerçekleştirdiğine vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti. Türkiye’nin 2000’li yıllardan sonra kendi uydularını geliştirebilen bir ülke konumuna geldiğini belirten Kacır, Türksat 6A’nın büyük bir yerlilik oranına sahip olduğunu da dile getirdi. 5 milyar insanın yaşadığı coğrafyalara erişim sağlayacak olan Türksat 6A’nın, en az 15 yıl görev yapması planlanıyor.

Türkiye’nin uzay alanındaki bağımsızlığını güçlendirmek adına önemli bir adım olan Türksat 6A uydusu, ABD’den uzaya gönderildikten sonra başarıyla kuruldu. Testlerini tamamlayacak olan uydunun nihai yörüngesine ulaşması ve uzun yıllar boyunca görev yapması bekleniyor. Önümüzdeki dönemlerde yeni projeler ve ay misyonu gibi büyük hedeflere ulaşmayı planlayan Türkiye, Türksat 6A sayesinde uzay teknolojilerinde önemli bir ilerleme sağladı.

Türksat 6A’nın Türk milletine hayırlı olmasını dileyen Bakan Kacır, projede desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı’na da teşekkür etti. Yörünge yolculuğundaki başarılı adımlar ve tamamlanan ateşlemelerle birlikte Türkiye’nin uzay alanındaki mevcudiyeti ve önemi daha da artmış oldu. Türksat 6A’nın hizmete başlamasıyla birlikte, iletişim ve haberleşme alanında ülkemizin bağımsızlığı ve güvenliği açısından yeni bir dönem başlamış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türksat 6A’nın Yörünge Yolculuğu Tamamlandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!