G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,04
CNY4,84
GBP45,64
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol72,97
GR. ALTIN2.885,79
BTC2.175.877,74

Türkiye’nin Savunma Sistemleri Dünya Basınında Yankı Buluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, savunma sanayinde önemli bir dönüşüm geçirerek küresel bir oyuncu haline gelmiştir. Son yıllarda yapılan yatırımlar, teknoloji geliştirme ve yerli üretim stratejileri sayesinde Türkiye, savunma alanında uluslararası alanda tercih edilen bir konumuna yükselmiştir. Özellikle insansız hava araçları (İHA), denizaltılar ve gelişmiş füze sistemleri gibi stratejik ürünlerle dikkat çeken Türkiye, savunma sanayisindeki yenilikçi yaklaşımları ve yüksek teknoloji üretim kapasitesi ile global pazarın önemli oyuncularından biri olmuştur.

Dikkat çeken bu başarı, dünya medyasında da analizlerin kaleme alınmasına sebep olmaktadır. The Eurasian Times’ın haber sitesinde Ritu Sharma imzasıyla yayımlanan analizde, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerin Akıncı İHA’larına ilgi gösterdiği belirtilmektedir. Ayrıca, İslam ülkelerinin artık Amerikan savunma ürünlerinden uzaklaşarak Türkiye’nin savunma sistemlerine yöneldiği ifade edilmektedir. Analizde, Türkiye’nin ANKA insansız hava aracı, Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) ve Bayraktar TB2 gibi sistemlerle küresel itibarını artırdığı vurgulanmaktadır.

Türkiye’nin savunma sanayiinde önemli bir oyuncu olarak öne çıktığı belirtilen analizde, Endonezya’nın Türkiye’den 45 adet Atmaca gemi savar füzesi ve 12 ANKA insansız hava aracı satın alma kararı aldığı bilgisi verilmiştir. Ayrıca, Pakitan, Endonezya, Malezya, Azerbaycan, Maldivler ve Suudi Arabistan’ın Ankara’ya silah tedariki konusunda ihtiyaç duyduğu belirtilmiştir. Türkiye’nin savunma ihracatındaki başarının yenilikçi füze sistemleri ve İHA satışları ile desteklendiği ifade edilmektedir.

Atmaca gemisavar füzelerinin, Amerikan yapımı AGM-84 Harpoon füzelerinin yerini alacak şekilde üretildiği belirtilmektedir. Türkiye’den 6-7 adet AKINCI TİHA-A temin ederek aktif olarak kullanan Pakistan’ın, yeni ve güçlü AKINCI TİHA-B modeline de ilgi gösterdiği kaydedilmiştir. Ayrıca, Maldivler’in Hava Kuvvetleri’nin, üç adet Bayraktar TB2 insansız hava aracını envanterine kattığı açıklanmıştır. Suudi Arabistan’ın, 2023 yılında Türk İHA’larını satın alacağını açıklaması da haberde yer almaktadır.

Analize göre, Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarısı, Batılı ülkelerin sakladığı ölümcül teknolojiyi dünyanın dört bir yanındaki ordulara sunma vaadi taşımaktadır. Türkiye’nin silah ihracatındaki artışa dikkat çekilen analizde, ülkenin farklı coğrafyalara 230 çeşit ürün ihraç ettiği bilgisi verilmektedir. Türkiye’nin savunma sanayisindeki bu yükselişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde ivme kazanan güçlü savunma sanayi vizyonuna dayandırılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Savunma Sistemleri Dünya Basınında Yankı Buluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!