USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.253.439,96

Türkiye’nin Nükleer Enerji Hedefi: Rusya, Türkiye için Yeni Bir Nükleer Santral İnşa Edecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, Türkiye’ye Mersin’deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) ardından bir nükleer santral daha yapacaklarını belirtti. Bu açıklamayı Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması’na hitap ederken yapan Lihaçev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni santralin inşasının onlara emanet edileceği siyasi kararını açıkça dile getirdiğini ifade etti. Ayrıca, yeni nükleer santral konusunda Türk tarafıyla çok aktif müzakerelerin gerçekleştiğini vurguladı. Lihaçev, yeni nükleer santralin büyük ihtimalle Sinop’ta inşa edileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz aylardaki Yunanistan ziyareti dönüşünde yaptığı açıklamada, “Mesela bizim Sinop’ta inşa edilecek nükleer santralimizin enerjisinden Yunanistan’a da imkan tanıyabiliriz.” sözlerini dile getirmişti.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Türkiye’nin yapımı devam eden ilk nükleer enerji santralidir. İdari olarak Mersin ilinin Gülnar ilçesine bağlı, en yakın yerleşim merkezi Büyükeceli beldesi olan sahada inşa edilmektedir. 27 Nisan 2023 tarihinde yakıt çubukları getirilmiş ve yapı nükleer tesis olarak anılmaya başlanmıştır. Bu santral, enerji ihtiyacının karşılanmasına büyük katkı sağlayacak ve Türkiye’nin enerji sektöründe önemli bir yere sahip olmasını sağlayacaktır.

Rosatom, Türkiye’ye ikinci bir nükleer santral daha inşa etme konusunda çalışmalarına devam ederken, Türkiye ile olan işbirliğini ve ilişkilerini daha da derinleştireceklerini belirtiyor. Türkiye’nin enerji ihtiyacının karşılanması ve enerji sektöründeki sürdürülebilirlik için nükleer enerjinin önemi her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle, Rusya’nın Türkiye’ye sunduğu bu teknolojik ve stratejik işbirliği, her iki ülkenin de işbirliğinin ve kalkınmasının önemli bir parçası olacaktır.

Sonuç olarak, Türkiye’nin enerji sektöründeki gelişimine katkı sağlayacak olan yeni nükleer santralin inşası için yapılan çalışmalar ve atılan adımlar, ülkenin enerji bağımsızlığını artırarak ekonomik ve teknolojik anlamda ilerlemesine önemli bir destek sağlayacaktır. Bu işbirliği sayesinde Türkiye, nükleer enerji alanında daha da ilerleyerek enerji talebini karşılamak için daha güçlü bir konuma ulaşacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Nükleer Enerji Hedefi: Rusya, Türkiye için Yeni Bir Nükleer Santral İnşa Edecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!