USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

Türkiye’nin NATO Zirvesindeki Öncelikleri Belli Oldu: Ambargo Üzerinde Duracak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prag’da düzenlenecek olan Gayriresmi NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, 9-11 Temmuz 2024 tarihlerinde Vaşington’da gerçekleşecek NATO devlet ve hükümet başkanları zirvesi için hazırlıkları ele alacak. Türkiye’nin, ABD’de yapılacak olan zirvede savunma ticaretindeki kısıtlamaların kaldırılması ve terörizmle mücadele konularında öncelikleri bulunmaktadır.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Prag toplantısında müttefiklik ruhuna uygun olarak, savunma sanayii alanındaki kısıtlamaların tamamen kaldırılması gerektiğinin altını çizecek. Fidan, müttefiklerin Vilnius zirvesi taahhütlerine riayet etmelerini talep ederken, yaptırımların caydırıcılık ve savunma kapasitesine zarar verdiğini vurgulayacak. Terörizmle mücadele konusunda NATO’nun savunma ve caydırıcılık yapılanmasıyla doğrudan bağlantılı olduğunu belirten Fidan, terör örgütleriyle mücadelede Türkiye’nin beklentilerini aktaracak ve terör örgütleriyle işbirliği yapılmasına son verilmesi çağrısında bulunacak.

Fidan, terörizm tehdidinin NATO’nun Güney kanadı ve Avrupa’nın güvenliği için temel unsurlardan biri olduğunu vurgulayarak, Avrupa’nın savunma ve güvenliğinin daha etkin şekilde sağlanması için Türkiye’nin görüşlerini paylaşacak. Toplantı kapsamında ikili görüşmelerde de bulunacak olan Fidan, müttefiklerle ortak çabaların gerekliliğini vurgulayacak ve Türkiye’nin NATO içindeki rolünü güçlendirmeye yönelik adımlar atacak.

2024 yılının ilk NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Prag’da gerçekleşecek. Bu toplantı, Vaşington’da yapılacak olan NATO devlet ve hükümet başkanları zirvesi öncesinde önemli bir adım olacak. Türkiye’nin Prag toplantısındaki öncelikleri ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yapacağı önemli vurgular, müttefikler arasında savunma ticareti ve terörizmle mücadele konularında ortak bir vizyon oluşturulmasına katkı sağlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin NATO Zirvesindeki Öncelikleri Belli Oldu: Ambargo Üzerinde Duracak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!