USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.245.066,29

Türkiye’de Tarih Dersi Müfredatı Değişiyor: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de eğitim alanında önemli bir değişim yaşanıyor. Yüzyılı Maarif Modeli müfredat taslağı, “bilgi aktarımı” odaklı öğretimden “tarihsel düşünme becerilerini” merkeze alan öğretime geçişle ilgili detaylar açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, müfredatın değişeceği duyuruldu.

Müfredat taslağında tarih dersi programında köklü değişimlerin olacağı belirtildi. Tarih dersinin amacı, geçmişten geleceğe insanın faaliyetlerini anlamlandırabilecek tarih okuryazarı bireyler yetiştirmek üzerine kurgulandı. Aynı zamanda Türk modernleşmesi ile Atatürk ilke ve inkılapları gibi önemli konular da vurgulandı.

Tarih dersi aracılığıyla öğrencilerin milli kimliğin oluşum sürecini çözümlemeleri, Türk tarihini ve kültürünü anlamaları, milli ve manevi değerleri davranışlarına yansıtmaları hedefleniyor. Ayrıca öğrencilerin, tarihle ilgili analiz ve yorumlama becerilerinin geliştirilmesi öngörülüyor.

T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersi programı da Türk milletinin milli birlik, beraberlik ve dayanışmasını kavrayarak Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Buna ek olarak, öğrencilerin Türk modernleşmesi ve ilke-inkılap arasındaki ilişkiyi anlamaları ve Türkiye’nin jeopolitik önemini değerlendirmeleri hedefleniyor.

Tarih dersi programında tarihsel analiz ve yorum becerilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıldı. Ayrıca sosyal tarih konularının da içeriğe dahil edilerek öğrencilerin tarihin insan faktörünü ve sosyal hayata etkilerini anlamaları amaçlanıyor.

Dijital tarih yaklaşımına da önem verilen yeni müfredatta, öğrencilere güncel teknoloji ve bilimsel gelişmelerin tarih derslerine entegrasyonu sağlanacak. Ayrıca öğrencilerin tarihçilerin çalışma yöntemlerini öğrenmeleri ve tarihçilik becerilerini kazanmaları desteklenecek.

Programlarda kavram ve beceri öğretimi, değer öğretimi ve öğrenci merkezli etkinliklerin önemi vurgulandı. Aynı zamanda okullarda yapılacak etkinliklerle öğrencilerin araştırma yapmaları ve sunum yeteneklerini geliştirmeleri desteklenecek.

Sonuç olarak, Türkiye’deki eğitim sistemi üzerinde önemli değişiklikler gerçekleşecek. Yeni müfredat taslağı ile öğrencilerin tarih ve Türk ilke-inkılapları konusundaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, tarihsel analiz ve yorum yapabilme yeteneklerinin artırılması amaçlanıyor. Bu değişikliklerle birlikte öğrencilerin daha sağlam bir eğitim alması ve tarih konularına daha kapsamlı bir şekilde hakim olmaları hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de Tarih Dersi Müfredatı Değişiyor: İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!