G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Türkiye’de Hava Durumu Güncellemesi: Bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağış var, dikkatli olun!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son raporlara göre, Doğu Karadeniz bölgesi ile Doğu Anadolu’nun doğu kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava etkili olacak. Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde de ilerleyen saatlerde benzer bir durum yaşanması bekleniyor. Diğer yandan, Hakkari ve çevresi, Van’ın doğu kısımları, Ağrı’nın güney bölgeleri, Kastamonu’nun güney ve doğu bölgeleri, Çorum’un kuzey kesimleri ile Amasya’nın batı çevreleri kısa süreli ve şiddetli gök gürültülü sağanak yağışlarla karşılaşabilir. Ülkenin diğer bölgelerinde ise genellikle az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), özellikle öğle saatlerinde sıcaklığın artacağı ve 11.00 ile 16.00 saatleri arasında yüksek oranda güneş ışığına maruz kalınacağı konusunda halkı uyardı. Özellikle yaşlılar, hastalar, hamileler ve çocukların güneşten korunmaları önemli. Ayrıca, mevcut sıcak ve kuru hava koşullarının orman yangınları açısından risk oluşturabileceği belirtilerek vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.

Hava durumu tahminleri Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde genellikle açık ve az bulutlu olacak şekilde öngörülüyor. Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde genellikle açık hava hakim olacakken, Batı Karadeniz bölgesinde gün içerisinde bulutlanma artacak ve Kastamonu’nun güney ve doğu kesimlerinde öğleden sonra yerel gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Orta ve Doğu Karadeniz’de ise az bulutlu bir sabahın ardından iç kesimlerde bulutlar artacak ve Çorum’un kuzeyi ile Amasya’nın batı tarafında öğle saatlerinde yerel sağanak yağışlar beklenmektedir.

Doğu Anadolu’da ise genel olarak açık bir hava beklenirken, bölgenin doğusunda parçalı bulutlanma ve Hakkari, Van’ın doğusu ile Ağrı’nın güney çevresinde öğleden sonra kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışların çıkması tahmin ediliyor. Vatandaşların, özellikle yağışın etkili olacağı bölgelerde dikkatli ve tedbirli olmaları öneriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de Hava Durumu Güncellemesi: Bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağış var, dikkatli olun!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!