G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.250.424,05

Türkiye’de Camiler Bayram Namazı İçin Hazır! İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelindeki camilerde bayram namazı kılınacak, ardından bayramlaşmalar yapılacak. Bayram namazı Ankara’da 06.49, İstanbul’da 07.04, İzmir’de 07.13, Çanakkale’de 07.15, Iğdır’da ise 06.04’te kılınacak. Şevval (Ramazan Bayramı) hilali, Asya Kıtası’ndan itibaren görülmeye başlanacak ve İslam dünyası Ramazan Bayramı’nı idrak edecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Fatih Mehmet Aydın, Müslümanların ramazan ayında yaptıkları ibadetlerle manevi bir mesafe katettiklerini ve ardından kendilerine hediye bayrama kavuştuklarını söyledi. Bayram günleri Müslümanlar için önemli bir zaman dilimi olup, bayram günlerinde ibadetlerin samimiyetle yapılmasını ve yardımlaşmanın artmasını vurguladı.

Hazreti Muhammed’in tüm toplum kesimlerini bayram namazına davet ettiğini belirten Aydın, bayram günlerinde yapılan ikramların ve kutlamaların asırlardır sürdüğünü ifade etti. Bayramda fitre, fidye ve sadakalarla ihtiyaç sahiplerine yardım yapılmasını tavsiye eden Aydın, aynı zamanda bayram günlerini küskünlerin barışması için fırsat olarak değerlendirmek gerektiğini söyledi. Küçüklerin büyüklerin yanına gitmesini, gidemeyenlerin ise telefonla veya mesajla bayramlaşmalar yapmasını önemsediğini belirtti. Müslümanlar için bayramların bir araya gelme ve birlik olma zamanları olduğunu vurgulayan Aydın, bu sürecin küskünlerin barışması ve gönül alışverişinin artması için fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu özel günlerde fitrelerin verilmesi, ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzatılması ve aile fertlerinin bir araya gelmesinin önemine dikkat çeken Aydın, bayramların manevi anlamda zenginleştirici etkileri olduğunu belirtti. Hazreti Muhammed’in çocuk, kadın, yaşlı herkesi bayram namazına davet etmesiyle birlikte, bayram günlerinin barış, sevgi ve dayanışma duygularının pekiştirilmesi için bir fırsat olduğunu ifade etti. Aydın, bayram günlerinin küskünlerin barışması ve gönül alışverişi için bir vesile olması gerektiğini belirtti. Sonuç olarak, bayram günlerinin Müslümanlar için birlik ve beraberlik ruhunun pekiştirilmesine vesile olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de Camiler Bayram Namazı İçin Hazır! İşte Detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!