G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO37,94
CNY4,82
GBP45,22
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,37
GR. ALTIN2.802,42
BTC2.121.231,93

Türkiye-Venezuela Yatırım Anlaşması Devlet Başkanı Maduro Tarafından İmzalandı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Selamlarımı İletiyorum

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Venezuela ile Türkiye arasında 2023 yılında İstanbul’da imzalanan Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması’nın Venezuela’daki onay süreci Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından imzalandı. Maduro, Karakas Büyükelçisi Aydan Karamanoğlu’nu haftalık olarak düzenlenen “Maduro ile daha fazla” programına davet ederek belgeyi imzaladı. Maduro, onay belgesini imzalamadan önce yaptığı konuşmada Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a selamlarını iletti ve anlaşmanın önemine vurgu yaptı.

Belgeyi imzalayan Maduro, Büyükelçi Karamanoğlu’na söz verdi ve belgenin onaylandığını ve uygulanacağını belirtti. Karamanoğlu da belgenin imzalanmasından mutlu olduklarını ve Venezuela ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesi açısından anlaşmanın önemli olduğunu ifade etti. Karamanoğlu, iki ülke arasındaki işbirliği ve kardeşliğin devam edeceğini belirtirken, bu anlaşmanın yanı sıra diğer etkinlikleri de paylaştı.

Türkiye’nin Venezuela Büyükelçisi Karamanoğlu, belgenin imzalanmasının yanı sıra henüz bu sabah Türk ve Venezuelalı firmaların katılımıyla gerçekleştirilen balıkçılık ve su ürünleri konulu bir video konferansa da değindi. Ayrıca önümüzdeki günlerde yapılacak olan IV. Ortak İşbirliği Komisyonu Toplantısı ve Karakas’ta gerçekleştirilecek olan 2. Türk Ürünleri Fuarı gibi etkinlikler hakkında bilgi verdi. Karamanoğlu, Venezuela’nın geleceğine güvendiklerini ve ülkenin yanlarında olduklarını vurguladı.

Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil’in Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile gerçekleştirdiği ikili görüşmenin ardından imzalandı. Anlaşmanın iç hukuk onay sürecinin tamamlanmasının ardından ülkeler arasında nota teatisinin yapılmasıyla anlaşma yürürlüğe girecek. Bu anlaşma sayesinde Venezuela ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da güçleneceği ve ticaretin artacağı öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye-Venezuela Yatırım Anlaşması Devlet Başkanı Maduro Tarafından İmzalandı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Selamlarımı İletiyorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!