USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.242.064,97

Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Alper Gezeravcı, gençlerle buluştu: “Uzay Limanı” ve Ay’a erişme planlarımız var.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından düzenlenen “Spor Fest 2024” etkinliğinde Türkiye’nin ilk astronotu ve Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Yönetim Kurulu Üyesi Alper Gezeravcı, öğrencilerle bir araya geldi. Gezeravcı, Türkiye’nin uzay alanında gerçekçi hedeflerle ilerlediğini vurgulayarak, ‘Uzay Limanı’ projesinin yakın zaman hedeflerinden biri olduğunu ifade etti.

Gezeravcı, “Uzay alanında kendi yaptığımız ürünleri, uzayın resmi limiti olan 100 kilometrenin ötesine taşıma kabiliyetine sahibiz. Uzay faaliyetlerinin sadece bizim ihtiyaçlarımız değil, diğer ülkelerin ihtiyaçlarını da karşılayacak şekilde, muadil ülkelerin fırlatma imkanlarına sahip ‘Uzay Limanı’ projemiz devam ediyor. Birkaç yıl içinde ülkemizin imkanlarıyla üretilmiş bir roket ve itki sistemiyle Ay’a erişmeyi planlıyoruz” dedi.

Türkiye’nin uydu alanında da tecrübe kazanmış bir ülke olduğunu belirten Gezeravcı, “‘TÜRKSAT 6A’ uydumuzun fırlatılmasıyla, dünyadaki kendi uydusunu üretebilen 11. ülke konumuna erişeceğiz” diye konuştu. Alper Gezeravcı’nın sözleri öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Alper Gezeravcı, gençlerle buluştu: “Uzay Limanı” ve Ay’a erişme planlarımız var.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!