G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,85
GBP44,89
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,47
GR. ALTIN2.880,44
BTC2.137.283,21

Türkiye Kültür Yolu Festivali Avrupa’da Tanıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kuzey Avrupa’nın müzikal zenginliğini yansıtan Usedom Müzik Festivali ev sahipliğinde gerçekleşen Sanat Festivalleri Zirvesi’nde Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni tanıttı. Avrupa Festivaller Birliği (EFA) Genel Kurulu bu yıl 40 ülkeden 230 delege ve 130 festivali ağırladı. Türkiye Kültür Yolu Festivali, organizasyona katılanlara detaylarıyla sunularak EFA üyeliğini resmileştirmiş oldu.

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ikinci durağı ise Şanlıurfa oldu. Türkiye’nin özgün kültür ve sanatını uluslararası platformlarda tanıtan festival, 4. kez sanatseverlerle buluştu. Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile başlayan festival, katılımcı sayısı ile dünyanın en büyük festivallerinden biri olma özelliğini taşıyor. Türkiye Kültür Yolu Festivali, ülkenin farklı bölgelerinde 16 şehirde gerçekleşen etkinliklerle herkesi kapsayan bir program sunuyor.

Kültür ve sanata kolay erişim imkanı sunan festival, Türkiye ve dünyanın farklı sanatçılarını ve sanat kurumlarını bir araya getiriyor. Bu yıl 40 bin sanatçının katılımının hedeflendiği festivalin programına 2024’te yeni eklenen 5 şehirle mekan sayısının 600’ün üzerine çıkması planlanıyor. Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ikinci durağı olan Şanlıurfa, inanç turizminin kalbi olarak konumlanıyor.

Festival kapsamında konserler, sahne gösterileri, sinema gösterimleri, sergiler, atölye çalışmaları, çocuk etkinlikleri, tematik sokak gösterileri, gezici sahneler ve söyleşiler gibi birçok etkinlik yer alıyor. Her yaş ve kesime hitap eden festivale, hem Türkiye’den hem de dünyadan birçok sanatçı ve sanat kurumu katılıyor. Türkiye Kültür Yolu Festivali, sanatseverlere geniş bir yelpazede kültür ve sanat deneyimi sunarak uluslararası alanda Türk kültür ve sanatının tanıtılmasına katkı sağlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Kültür Yolu Festivali Avrupa’da Tanıtıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!