G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

Türkiye, Emekliler İçin En Kötü Ülke! Hayat Kalitesi Yüzde 25’e Düştü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Natixis Investment şirketinin yayımladığı araştırma, Türkiye’deki emeklilerin diğer ülkelerdekilere göre gelir ve hayat kalitesi açısından geride olduğunu ortaya koydu. Şirket, emekliler için en yaşanabilir ülkeleri belirlemek amacıyla sağlık, yaşam kalitesi, maddi refah gibi faktörleri dikkate aldı.

Araştırmaya göre Türkiye, “Küresel Emeklilik Endeksi”nde gelir açısından yüzde 36 ile son sırada yer alırken yaşam kalitesi bakımından da 44 ülke arasında sondan ikinci oldu. Türkiye’yi geçen tek ülke yüzde 10 ile Hindistan oldu. Brezilya ve Türkiye yüzde 36 ile sondan ikinci sırayı paylaşırken, Meksika ve Kolombiya da en kötü ülkeler arasına girdi. En yaşanılabilir ülkeler ise yüzde 83 ile Norveç, yüzde 82 ile İsviçre ve yüzde 81 ile İrlanda olarak belirlendi.

Raporda ayrıca Türkiye’deki emeklilerin yaşam kalitesinin zamanla nasıl gerilediği de vurgulandı. Geçmişte listede yer alan Türkiye, son yıllarda uygulanan ekonomi politikaları ve emeklilerin alım gücündeki düşüş nedeniyle gerilemiş durumda. Listenin ilk 15 sırasında yer alan ülkelerde emeklilerin hayat kalitesi yüzde 80’in üzerindeyken, Türkiye’deki emeklilerin hayat kalitesi yüzde 25 olarak belirlendi.

Natixis Investment’in yayımladığı araştırma Türkiye’deki emeklilerin durumunu gözler önüne sererken, ülkedeki emeklilik politikalarının ve sosyal güvenlik sistemlerinin gözden geçirilmesi gerekliliğini ortaya koydu. Türkiye’deki emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmek ve daha iyi bir gelecek sunabilmek için çeşitli önlemler alınması gerektiği belirtildi. Araştırma sonuçları, Türkiye’deki emeklilerin yaşam kalitesinin iyileştirilmesi adına önemli bir fırsat olarak değerlendirilirken, ilgili kurumların ve yetkililerin bu konuya daha fazla önem vermesi gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye, Emekliler İçin En Kötü Ülke! Hayat Kalitesi Yüzde 25’e Düştü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!