Türk Telekom‘un yenilikçi girişimlere yatırım yapan yan kuruluşu TT Ventures, hızlandırma programı PİLOT çerçevesinde; PİLOT girişimcilerine özel olarak hazırlanmış globalleşme programını Stanford Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.
Türk Telekom, Türkiye’nin dijital geleceğini şekillendirme hedefi doğrultusunda inovasyon kültürünü yaymak ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmek için çeşitli çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda, TT Ventures PİLOT girişim hızlandırma programı için Stanford Global Eğitim Merkezi ile iş birliği yapılarak hazırlanan yurt dışı globalleşme programı sona erdi. Program dahilinde, girişimciler kendilerine özel düzenlenmiş eğitimler, çalıştaylar ve yatırımcı sunum etkinliklerine katılma şansı buldular. Böylece, dünyanın önde gelen yatırımcıları, fikir liderleri ve teknoloji devleri ile tanışarak işlerini dünya standartlarına taşıma ve uluslararası ağlara erişim imkanı elde ettiler.
TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “TT Ventures PİLOT sayesinde Türkiye’nin yenilikçi girişimlerini desteklemeyi ve ülkemizden yeni ‘unicorn’lar çıkarmayı planlıyoruz. Bu doğrultuda, yenilikçi girişimlere kapsamlı fırsatlar sunarak gelişmiş bir inovasyon kültürü ve sürdürülebilir bir girişimcilik ekosistemi oluşturmayı hedefliyoruz. TT Ventures PİLOT aracılığıyla bugüne kadar 121 girişime toplamda 3,2 milyon dolarlık finansal destek sağladık. Bu girişimlerden 69’u, yerli ve yabancı yatırımcılardan toplam 55 milyon dolar yatırım aldı. Mezun girişimlerin portföy değeri 2024 yılsonu itibarıyla 364 milyon dolara ulaşmayı hedefliyor. Girişimlerimiz, Kuzey Amerika’dan Güney Amerika’ya, Asya’dan Avrupa’ya kadar dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteriyor ve yatırım yapmanın ötesinde, onların küresel alanda büyümesi için stratejik adımlar atıyoruz. Stanford Üniversitesi’ndeki program, girişimlerimizin gelişimi ve uluslararası ölçekte değer yaratması açısından büyük önem taşıyor. TT Ventures olarak, buradaki ekosistemle yakın iş birliği içerisindeyiz ve düzenlediğimiz birebir yatırımcı görüşmeleri, girişimlerimizin yeni yatırımcılarla tanışması ve global pazara açılması açısından değerli fırsatlar sunuyor. Alanında kıymetli en önemli noktalardan biri, girişimlerin global ekosistemin dinamiklerini doğru analiz ederek Türkiye’ye fayda sağlayacak çıktı ve ödevlerle geri dönmeleridir. Ayrıca, Silikon Vadisi’nde bulunan ofisimiz, girişimlerimizin dünyaya açılmasına önemli bir kapı aralamaktadır. Bu ofis aracılığıyla, Türkiye’den çıkan değerli fikirlerin Silikon Vadisi üzerinden global pazarlara ulaşmasında köprü işlevi görüyoruz. Girişimlerimizin, dünya genelinde hayatın her alanında değer yaratan çözümler sunması bizim en büyük motivasyon kaynağımız” ifadelerini kullandı.
Girişimciler, global vizyona sahip olacakları bir programa katıldılar
Stanford Global Eğitim Merkezi ile TT Ventures PİLOT girişimlerine özel olarak tasarlanan programa; veri odaklı pazarlama çözümleri sunan Hardal, verimlilik artıran yapay zeka teknolojili T4 People Analytics, finansal çözümler üreten Finsmart AI, yapıların sağlık durumunu ölçen Sensed AI, kişiselleştirilmiş eğitim platformu Archi’s Academy, mobil oyun geliştiricilerine hizmet veren App Nava, görsel veri ve kamera görüntüsü anonimleştirme çözümü sunan Syntonym, bulut tabanlı İK çözümleri ile KolayIK, bulut tabanlı tedarik çözümleri sunan Teamprocure ve blokzincir tabanlı enerji ticareti platformu Blok-Z’den oluşan 10 ekip katıldı. – İSTANBUL