USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.245.066,29

### Türk Silahlı Kuvvetleri EFES-2024 Tatbikatında Önemli Araçlar ve Modernizasyonlar Sergileniyor! ###

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük planlı tatbikatlarından EFES- 2024 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı’nın Fiili Atışlı Arazi Safhası, 9-30 Mayıs tarihleri arasında İzmir Körfezi ve Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi’nde gerçekleşiyor. Tatbikata, FNSS tarafından geliştirilen özgün ön cephe hattı araçları da katılıyor. Deniz Kuvvetlerine teslim edilen Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) ve diğer FNSS projeleriyle ilgili araçlar da muharebe sahasında yer alacak.

ZAHA Zırhlı Amfibi Hücum Aracı, amfibi harekâtın kıyıya hücum sahasında deniz piyadelerine destek sağlayarak tasarlanmış bir araçtır. Geniş hareket sığası ve su jetleri sayesinde denizde yüksek manevra kabiliyeti sağlayan ZAHA, karada da etkili performans sergilemektedir. Ayrıca, modern donanım ve iletişim sistemlerine sahip olan araç, hem hava hem de kara tehditlerine karşı güçlü bir koruma sağlamaktadır.

KAPLAN/PARS STA araçları ise tanksavar ve güdümlü füze taşıyıcı olarak operasyonlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Modüler tasarımları sayesinde farklı silah sistemlerini entegre edebilen bu platformlar, yüksek hızlarda manevra yapabilme kabiliyetine ve çevikliğe sahiptir.

ZMA Modernizasyon çözüm paketi ile FNSS tarafından geliştirilen modernize edilmiş Zırhlı Muharebe Araçları, arttırılmış balistik ve mayın koruma seviyeleri ile güncel tehditlere karşı koruma sağlamaktadır. Yeni nesil kule/silah sistemleri ve sürücü görüş sistemleri sayesinde operasyonel etkinliği artan araçlar, birlik seviyesinde daha etkili bir performans sergilemektedir.

KUNDUZ ise amfibi, zırhlı ve paletli bir istihkâm iş makinesidir. Diğer iş makinelerinden farklı olarak suya girebilen ve gerektiğinde ağırlığını artırabilen KUNDUZ, karada ve suda etkili operasyonlar gerçekleştirebilmektedir. Bu özellikleri sayesinde operasyon esnekliği ve başarı şansı artmaktadır.

KORKUT – ZPTP ise ASELSAN’ın Hava Savunma Sistemi projeleri kapsamında tercih edilen paletli taşıyıcı platformu olarak öne çıkmaktadır. KORKUT aracı amfibi özelliğe sahip olup, yüksek süspansiyon kapasitesi ve geniş iç hacmiyle farklı silah sistemlerini taşıyabilmektedir.

KMC Silah Sistemi, KAPLAN araçlarına entegre edilen yeni nesil zırhlı muharebe aracıdır. Paletli ve hızlı hareket yeteneğine sahip bu araç, farklı görevlerde etkili bir şekilde kullanılmaktadır. EFES Tatbikatı’nda yer alan bu araçlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü ve yeteneklerini sergilemeye devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
### Türk Silahlı Kuvvetleri EFES-2024 Tatbikatında Önemli Araçlar ve Modernizasyonlar Sergileniyor! ###

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!