G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Türk Orkestra Şefi, Mariinsky’de Sahne Alan İlk Sanatçı Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk şef Cemi’i Can Deliorman, dünyanın en büyük müzik kurumlarından biri olan Mariinsky Orkestrası ile bir dizi konser verdi. Bu performansıyla 240 yıllık Mariinsky tarihinde sahne alan ilk Türk sanatçı unvanını elde etti. Konserler Rus basınında geniş yer buldu ve dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çağrısı üzerine Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası şefi Cemi’i Can Deliorman, ünlü Mariinsky Orkestrası ile konserler gerçekleştirdi. Şef, 16 yaşındaki genç Türk piyanist Can Saraç’ı solist olarak sahneye çıkardı ve aynı zamanda Ferit Tüzün’ün “Türk Kapriçyosu” eserini Rusya dinleyicisi ile buluşturdu. Tüm biletlerin tükenmesi, konserin büyük ilgi görmesine neden oldu. Deliorman, 2024 yılında 20’ye yakın konser vererek Mariinsky tarihine adını yazdırmak üzere planlarını gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’ndaki görevi ve Mariinsky Orkestrası ile olan iş birliğiyle Cemi’i Can Deliorman, dünyaca ünlü efsanevi şef Valery Gergiev ile birlikte iki ülke arasında gelişecek kültürel projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Deliorman, müzik eğitimine kemanla başladı ve orkestra şefliğindeki yeteneklerini geliştirdi. Ayrıca dünyaca ünlü birçok müzisyenle iş birliği yaptı ve eserlere imza attı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Orkestra Şefi, Mariinsky’de Sahne Alan İlk Sanatçı Oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!