G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.155.433,64

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan Çarpıcı Çağrı: “İşçilerin Üzerindeki Vergi Yükü Azaltılmalıdır!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Cenevre’deki 112. Uluslararası Çalışma Konferansı’nda Türkiye’nin işçi delegesi olarak katıldı. Atalay, yüksek enflasyonun işçiler üzerinde ağır bir yük oluşturduğunu belirterek, geçim şartlarının zorlaştığını, ücretlilerin satın alma gücünü kaybettiğini ve vergi yükünün adaletsizliğe sebep olduğunu vurguladı. Az kazananlardan az, çok kazananlardan çok vergi alınması gerektiğini belirtti.

Dünya genelinde çalışanların haklarının gerilediğini dile getiren Atalay, işçilerin güvencesizlik, sendika karşıtlığı, yoksulluk, işçi sağlığı ve iş güvenliği gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Geçen yıl iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle birçok işçinin hayatını kaybettiğine dikkat çekti ve insanı ve çalışanı yok sayan aşırı kar hırsının bu sorunların merkezinde olduğunu vurguladı.

Atalay, uluslararası düzeyde terörün çözüm gerektiren bir sorun haline geldiğini belirtti. Kamu görevlilerinin örgütlenme ve toplu pazarlık haklarına saygı gösterilmesi gerektiğine dikkat çekerek, 4688 sayılı Kanun’dan kaynaklanan sorunlara değindi.

ILO sözleşmelerinin sendikal haklar ve çalışma koşullarını düzenlemede önemli olduğunu belirten Atalay, bu sözleşmelerin uygulanamaz hale gelmesinin nedenini çok uluslu şirketlerin baskılarında gördüğünü ifade etti. Ülkelerin taraf olduğu ILO sözleşmelerinin tam olarak uygulanması gerektiğini ve herkesin sendikalaşma hakkından özgürce yararlanması gerektiğini vurguladı.

Atalay, Orta Doğu’daki çatışmalara dikkat çekerek, Gazze’ye karşı yürütülen işgal operasyonunun sivillerin yaşamını olumsuz etkilediğini ve uluslararası toplumun bu durumu izlemekle yetindiğini belirtti. Çatışmaların ve işçi hak ihlallerinin sona ermesi için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan Çarpıcı Çağrı: “İşçilerin Üzerindeki Vergi Yükü Azaltılmalıdır!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!