USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Türk Escobar’ı Urfi Çetinkaya ve Çetesi Tutuklandı: 37 Ton Uyuşturucu Sevkiyatı Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uyuşturucu ticareti yapan organize suç örgütünün lideri olarak bilinen “Türk Escobar’ı” olarak tanınan Urfi Çetinkaya ve çetesine yönelik devam eden bir soruşturma bulunmaktadır. 20 Şubat tarihinde gerçekleştirilen “Kafes-44” operasyonunda 43 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 23’ü tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında Urfi Çetinkaya’nın oğulları Rüstem ve Hakan Çetinkaya’nın da olduğu belirtilmiştir. Şu anda devam eden soruşturmada, şüphelilerin şifreli haberleşme programları olan “Anom Enterprise”, “Sky-ECC” ve “Encrochat” kullandığı tespit edilmiştir. Bu programların deşifre edilmesi sonucunda elde edilen görüşme kayıtları ve MASAK raporuyla örgütsel ilişkileri ortaya çıkarılmıştır.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğinin karar yazısında, şüphelilerin suçlamaları reddettiği ve Urfi Çetinkaya’nın da kendisine “oyun oynandığı” ve “Japon” kod adını kullanmadığını iddia ettiği belirtilmiştir. Suç örgütünün Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan’da 13 ton, Türkiye’de ise 24 ton olmak üzere toplamda 37 ton uyuşturucu sevkiyatı gerçekleştirdiği ortaya çıkarılmıştır. Bu sevkiyatların ardından elde ettikleri gelirleri kara para aklamak için döviz büroları ve şirketler kurdukları da tespit edilmiştir. Yaklaşık 20 milyar liralık mal varlığına el konularak tedbir konulmuştur.

Urfi Çetinkaya’nın 24 yıl hapis cezasına çarptırılan ve kırmızı bültenle aranan bir suçlu olduğu hatırlatılmıştır. Hala devam eden soruşturma ile birlikte, örgüt mensuplarının yaptıkları yasadışı faaliyetler ve bu faaliyetlerin üstlenen Urfi Çetinkaya’nın daha önceki suçları hakkında daha detaylı bilgilere ulaşılmıştır. Soruşturma sürecinde edinilen kanıtlar ve ifadelerle birlikte, suç örgütünün nasıl işlediği ve yöntemleri hakkında daha detaylı bilgilerin ortaya çıkması beklenmektedir. Bu büyük operasyonun ardından, Türk Escobar’ı olarak tanınan Urfi Çetinkaya’nın ve çetesinin kara para aklama faaliyeti yürüttükleri belirlenmiş ve haklarında adli işlem başlatılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Escobar’ı Urfi Çetinkaya ve Çetesi Tutuklandı: 37 Ton Uyuşturucu Sevkiyatı Ortaya Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!