G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

Türk Deri Sektörü Alarm Veriyor: “Artık Bu Gemi Su Alıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar ve Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Halil Gündoğdu, Türk deri ve deri mamulleri sektörünün zor durumunu basın toplantısıyla kamuoyuna duyurmak için bir araya geldi. Yüksek enflasyon ve döviz kurundaki yükseliş nedeniyle sektörde ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Zandar, döviz kurunu yeterince yükselmediğini ve Avrupalı müşterilerin fiyatlarını pahalı bulduğunu vurguladı. Bu durumun devam etmesi halinde sektörün ne yapacağını bilemediklerini ifade etti.

Zandar, işçilik maliyetlerinin yüksekliği, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve maliyetlerin artmasıyla sektörde ciddi sıkıntılar yaşandığını aktardı. İhracatta ciddi düşüşler yaşandığını belirten Zandar, özellikle Almanya, İtalya ve Rusya gibi önemli pazarlarda büyük oranda düşüşler yaşandığını dile getirdi. Şirketlerin maliyet artışlarını tolere edemeyecek duruma geldiğini ve fabrikaların kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Başkan Yardımcısı Halil Gündoğdu ise ithalatın arttığını, işçilik maliyetlerinde ciddi artışlar yaşandığını ve sektörün Uzakdoğu ve Avrupa ülkeleriyle rekabet edemez hale geldiğini belirtti. Ayrıca, Basmane, Pınarbaşı ve Karabağlar bölgelerinde işletmelerin bir araya gelerek Deri Mamulleri Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasının gerekliliğine dikkat çekti. Bu sayede, yabancı müşterilere daha etkili ve organize bir şekilde hizmet verebileceklerini ifade etti.

Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği yetkilileri, sektörde var olan sorunlara dikkat çekerek devletten destek talep ettiler. Enflasyon ve kur artışlarının devam etmesi halinde sektörün geleceğinin belirsiz olduğunu ve işletmelerin zor durumda olduğunu vurguladılar. İzmir özelinde Deri Mamulleri Organize Sanayi Bölgesi kurulması için de yetkililere çağrıda bulundular. Büyükşehir Belediye Başkanı’na da bu konuda sürekli taleplerini ilettiklerini belirttiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Deri Sektörü Alarm Veriyor: “Artık Bu Gemi Su Alıyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!