USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

TTK Çalışanı Cinayet Zanlıları İlk Duruşmada Birbirlerini Suçladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23 Şubat 2023 tarihinde Zonguldak’ın Karaelmas Mahallesi’nde meydana gelen olay, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan Mustafa Kurt’un ölümüyle sonuçlandı. Kurt, borç meselesi nedeniyle husumetli olduğu iş arkadaşı Sevilay Kıral’ın evine gitti. İddiaya göre, Kurt, Kıral ve sevgilisi Güray Çakmak ile tartışmaya başladı ve tartışma sırasında bıçaklandı. Yardım için dışarıya kaçmaya çalışırken kanlar içerisinde yerde yığılan Kurt, hastanede hayatını kaybetti. Sevilay Kıral ve Güray Çakmak gözaltına alındı ve tutuklandı.

Mahkemede, iddianamede sevgililerin cinayeti planladığı, Kıral’ın suçu işlediği ve Çakmak’ın da suça iştirak ettiği belirtildi. Çift hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İlk duruşmada, çift birbirlerini suçladı, Çakmak tahliye edilirken Kıral tutuklu olarak yargılanmaya başladı. Davanın devamında, Sevilay Kıral’ın SEGBİS bağlantısı sağlanamadığı için son duruşmada katılamadığı ve Güray Çakmak’ın hazır bulunduğu belirtildi.

Sevilay Kıral’ın avukatı, müvekkilinin kasten öldürme niyetinin olmadığını iddia ederek, akıl sağlığı raporu alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Kıral’ın geçmişte psikiyatrik tedavi gördüğüne dair belgeleri toplayarak, sanığın olay tarihinde cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının araştırılmasına karar verdi. Kıral adli tıp kurumuna sevk edilerek akıl sağlığı raporu alınmasına karar verildi.

Daha sonra mahkeme heyeti, Güray Çakmak’a yurt dışı yasağı getirirken, Sevilay Kıral’ın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi. Davanın ilerleyen süreçlerinde, her iki tarafın avukatları ve mahkeme heyeti arasında detaylı tartışmalar ve iddiaların gündeme geleceği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TTK Çalışanı Cinayet Zanlıları İlk Duruşmada Birbirlerini Suçladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!