G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.801,88

TikTok, ABD Hükümetine Karşı Hukuki İşlem Başlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TikTok ve Çin kökenli sahibi ByteDance, ABD hükümetinin TikTok’u devretme zorunluluğu getiren ve aksi takdirde yasaklanacağını öngören yeni yasaya karşı hukuki işlem başlattı. Dava dilekçesi Washington’daki Temyiz Mahkemesine sunuldu ve yasa anayasaya aykırı olduğu iddia edildi. TikTok’un ABD’de faaliyet göstermesinin istenen satışın mümkün olmadığı belirtildi. TikTok’un ABD’de devredilmemesi halinde yasaklanmasını öngören yasa tasarısı ABD Başkanı Joe Biden tarafından 24 Nisan’da imzalandı ve 19 Ocak 2025’e kadar firmaya süre verdi.

Yasaya destek verenler, TikTok’un ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğunu savunarak Çin yönetimine veri aktardığı iddialarını gündeme getirdi. Ancak karşı çıkan Kongre üyeleri, iddiaların kanıtlanamadığını ve TikTok’un yasaklanmasının ifade özgürlüğünü kısıtlayabileceğini dile getirdi. TikTok yönetimi ise Amerikan yasalarına uygun şekilde çalıştıklarını ve veri paylaşımı konusunda diğer sosyal medya platformlarıyla aynı standartlara sahip olduklarını belirtti.

ByteDance firmasına ait olan TikTok, ABD hükümeti tarafından platformun devredilmesi gerektiği yönünde baskılara maruz kaldı ve yasanın anayasaya aykırı olduğu iddiası ile hukuki bir süreç başlatıldı. TikTok’un ABD’de faaliyetlerinin devam etmesi için platformun satılmasının gerektiği savunulurken, platformun ABD’den çıkarılması halinde yasaklanacağı belirtildi. TikTok’un Amerikan vatandaşlarının verilerini Çin yönetimine aktardığı iddiaları tartışmalara neden olurken, yasa tasarısına karşı çıkanlar ifade özgürlüğünün kısıtlanabileceğini vurguladı.

TikTok ve Çinli iş ortağı ByteDance, ABD hükümetinin sosyal medya platformunu devretme zorunluluğuna karşı hukuki adımlar atmaya başladı. TikTok’un ABD’de devredilmesi ya da yasaklanması gerektiği yasası, TikTok yönetimi tarafından anayasaya aykırı bulundu ve karşı çıkıldı. ABD’deki internet uygulama mağazalarından TikTok’u çıkaracak olan yasa, Çin firmasına platformu devretmesi için belirli bir süre tanıdı. Tartışmalı yasa, veri güvenliği ve ulusal güvenlik endişeleriyle gündemde kalmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TikTok, ABD Hükümetine Karşı Hukuki İşlem Başlattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!