G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO37,10
CNY4,81
GBP44,63
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,69
GR. ALTIN2.982,13
BTC2.323.821,85

Terörle Mücadelede Yeniden Değişim: Para Ödülleri Artıyor, Kategoriler Daralıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı, Terör Zanlıları İçin Renk Kategorilerini Güncelledi

İçişleri Bakanlığı, terör zanlılarını belirlemek için uygulanan renkli kategori sisteminde değişiklik yaptı. Daha önce beş farklı renk kategorisinde bulunan arananlar, yapılan güncellemeyle dört renge indirildi. Artan enflasyon nedeniyle, para ödüllerinin cazibesinin azalmasıyla birlikte tüm kategorilerdeki ödül miktarları artırıldı.

26 Eylül tarihinde güncellenen yeni listeye göre, önceki kırmızı liste ödülü 10 milyon lira iken 20 milyona çıkarıldı. Mavi liste ise iptal edilirken, bu kategoride aranan teröristler turuncu listeye alındı; bu liste de daha önce 1 milyon lira olan ödülü 8 milyon liraya çıkardı. 2 milyon lira değerindeki yeşil liste de iptal edildi ve bu kategoriye dahil olanlar, yeni oluşturulan sarı kategoriye alındı. Bu yeni kategoride 4 milyon lira ödül verileceği duyuruldu. Gri renkli kategoride ise daha önce 500 bin lira olan ödül miktarı 2 milyon liraya yükseltildi.

En Kiritik İsimler Kırmızı Listede

Ödül yönetmeliği 2016 yılında yürürlüğe girdiğinden bu yana, başta PKK olmak üzere çeşitli terör örgütlerine mensup 735 üst düzey terörist etkisiz hale getirildi. Kırmızı listede yer alan isimler arasında FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen, Adil Öksüz ve Reşit Haylamaz bulunuyor. Ayrıca PKK terör örgütünden Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Hizbullah lideri Edip Gümüş de aynı kategoride yer almakta. Kumpas davasında görevli hakim ve savcıların da listede olduğu bildirildi.

Fincancı’ya 50 Bin TL Ceza

Eski TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik iddiaları nedeniyle tazminat ödemeye mahkum edildi. 2022 yılında bir televizyon programında, “TSK’nın terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını” öne süren Fincancı, bu ifadesi sebebiyle 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası aldı. Milli Savunma Bakanlığı, Fincancı’nın açıklamalarının TSK’nın onurunu zedelediği gerekçesiyle 100 bin lira talep ettiği manevi tazminat davası açtı. Ankara 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın altıncı duruşmasında Fincancı, 50 bin TL tazminata mahkum edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Terörle Mücadelede Yeniden Değişim: Para Ödülleri Artıyor, Kategoriler Daralıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!