G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,00
CNY4,84
GBP45,62
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,24
GR. ALTIN2.885,15
BTC2.165.477,16

Telegram’ın CEO’su Pavel Durov Serbest Bırakıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’da 24 Ağustos’ta gözaltına alınan Telegram’ın kurucusu ve Üst Yöneticisi Pavel Durov, çıkarıldığı mahkemece 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ulusal basında yer alan haberlere göre, Durov “otoritelere bilgi vermeyi reddetmenin” suçlamasıyla sorgulandı. Paris Savcılığı, Durov’un 12 farklı suçlamayla karşı karşıya olduğunu açıkladı ve 5 milyon avro kefalet ödeyerek tutuksuz yargılanacağını belirtti. Ayrıca Fransa’dan çıkış yapması da yasaklandı.

24 Ağustos’ta Paris’teki Bourget Havaalanı’nda gözaltına alınan Pavel Durov’un, Telegram’da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi. Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau, Durov’a yasa dışı işlemler, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık ve otoritelere bilgi vermeyi reddetme gibi suçlamalar yöneltildiğini belirtti. Durov, daha önce yapılan ön soruşturmanın ardından gözaltına alındı ve 12 ayrı suçla ilgili araştırma başlatıldı.

Pavel Durov’un 5 milyon avro kefalet karşılığında serbest bırakılması, yargı sürecinin tutuksuz devam edeceği anlamına geliyor. Fransa’da çıkarılan adli kontrol şartı ve çıkış yasağı da dikkate alındığında, Durov’un ülkede kalmaya devam edeceği ve mahkeme sürecinin sonlanmasını bekleyeceği anlaşılıyor. Telegram’ın kurucusu, daha önce de benzer konularda tartışmalara konu olmuş ve şirketiyle ilgili çeşitli sıkıntılar yaşamıştı.

Yaşanan gelişmeler, Pavel Durov’un Fransa’daki hukuki sürecinin oldukça karmaşık ve önemli olduğunu gösteriyor. Kefalet kararı ve adli kontrol şartı, Durov’un suçlamalarla ilgili mahkeme sürecini özgür bir şekilde sürdürebilmesine olanak sağlayacak gibi görünüyor. Ancak suçlamaların ciddiyeti ve mahkemenin vereceği kararlar, ilerleyen günlerde netlik kazanacaktır. Telegram kullanıcıları ve şirket çalışanları da bu gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceklerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Telegram’ın CEO’su Pavel Durov Serbest Bırakıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!