G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,77
CNY4,88
GBP45,00
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,54
GR. ALTIN2.932,86
BTC2.090.894,15

Tel Aviv’den Gelen Açıklama: Onlarca Asker Yaralandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tel Aviv’den gelen açıklamaya göre, son 48 saat içinde 22’si Gazze Şeridi’nde olmak üzere toplam 30 İsrailli asker yaralandı. Abluka altındaki Gazze Şeridi, İsrail’in yoğun bombardımanına maruz kalmaya devam ediyor. Gazze Şeridi’ne saldırılar 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam ediyor ve bu süreçte öldürülen İsrailli asker sayısı karadan işgal sürecinde 282, toplamda ise 634’e yükseldi. Aynı dönemde binlerce asker de yaralandı.

İsrail ordusu tarafından Refah’a düzenlenen saldırıda ise çok sayıda Filistinli yaralandı. Refah kentine yapılan hava saldırısında Sivil Savunma Birimi yakınlarındaki bir grup Filistinli hedef alındı. Sağlık kaynakları, yaralı Filistinlilerin Kuveyt Hastanesi’ne sevk edildiğini bildirdi. İsrail ordusu, 10 gün önce Gazze’nin kuzeyinde başlattığı hava saldırılarına ek olarak kara bir saldırı da başlatmış ve bölge halkına tahliye çağrısı yapmıştı. Zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’ın doğusundaki mahalleler de boşaltılmasının istenmesi üzerine, İsrail ordusu 7 Mayıs sabahı bölgeye kara saldırısı başlatarak Mısır sınır kapısını ele geçirdi.

Gazze’de yaşanan çatışmalar ve saldırılar sonucunda hem İsrailli hem de Filistinli asker ve sivil kayıplar yaşanmıştır. İki taraf arasındaki gerilim giderek tırmanırken, uluslararası toplumdan da çatışmaları sona erdirme çağrıları yükselmektedir. Her iki taraf da karşılıklı saldırılarını sürdürürken, bölgede insani krizin derinleştiği ve sivillerin yaşamını zorlaştıran koşulların arttığı belirtilmektedir.

Tel Aviv’den gelen açıklamadan, Gazze Şeridi’nde ve çevresinde devam eden çatışmalarda yaralanan askerlerin sayısının 30 olduğu ve son ölü sayısının ise 634 olduğu belirtilmiştir. İsrail ordusunun Refah’a düzenlediği hava saldırısında çok sayıda Filistinlinin yaralandığı ve hastanelere sevk edildiği açıklanmıştır. Söz konusu saldırılara karşılık olarak her iki taraf da çatışmaları tırmandırmış ve bölgede insan hakları ihlalleri yaşanmaktadır. Uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi ve çatışmaların sona erdirilmesi çağrıları devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tel Aviv’den Gelen Açıklama: Onlarca Asker Yaralandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!