G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.149.831,70

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Macaristan Adalet Bakanı Bence Tuzson’dan Stratejik İş Birliği Vurgusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Macaristan Adalet Bakanı Bence Tuzson arasında gerçekleşen görüşmeye AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Türkiye-Macaristan Dostluk Grubu Başkanı Fatih Dönmez ile Adalet Bakan Yardımcısı Hurşit Yıldırım da eşlik etti. Kurtulmuş, Türkiye ve Macaristan arasındaki tarihi ilişkilere vurgu yaparak, son yıllarda ivme kazanan ilişkilerin stratejik ortaklık seviyesine çıkartılmasının önemine dikkat çekti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 4 milyar doları geçtiğini belirten Kurtulmuş, savunma sanayi gibi önemli alanlarda da iş birliği potansiyelinin bulunduğunu dile getirdi.

2024 yılının, iki ülke arasındaki dostluk anlaşmasının imzalanmasının 100. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, karşılıklı ilan edilen kültür yılında hazırlanan programlardan memnuniyet duyduğunu belirtti. Macaristan’ın Türk Devletleri Teşkilatı’nın gözlemci üyesi olmasının Türkiye-Macaristan ilişkilerini güçlendirdiğini vurguladı. Parlamentoların hükümetler arasındaki gündemi geliştirmek için büyük sorumlulukları olduğunu belirten Kurtulmuş, parlamenter diplomasiyi en iyi şekilde kullanılması gerektiğinin altını çizdi ve dostluk grupları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini istedi.

Macaristan Adalet Bakanı Tuzson, TBMM ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Geçmişten gelen iyi ilişkilere vurgu yaparak, iki ülke arasındaki iş birliğini daha da geliştirmek istediklerini belirten Tuzson, özellikle adalet alanında Türkiye’nin deneyimlerinden faydalanmak istediklerini ifade etti. Parlamentolar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine odaklanacaklarını belirten Tuzson, Türkiye’nin adalet alanındaki tecrübelerine değer verdiklerini ve işbirliğine açık olduklarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Macaristan Adalet Bakanı Bence Tuzson’dan Stratejik İş Birliği Vurgusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!