G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.136.885,94

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meksika ve Küba ziyaretlerine hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı, Meksika’nın başkenti Meksiko’ya bir ziyaret gerçekleştirecek. MIKTA’nın 10. Parlamento Başkanları Toplantısı’na katılacak olan Başkan, Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya tarafından oluşturulan bu platformda küresel ve bölgesel konularda görüş alışverişi yapacak. MIKTA ülkeleri, uluslararası örgütlerle işbirliği içinde çalışarak barış ve istikrara katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Ziyaretin ardından Küba’nın başkenti Havana’ya geçecek olan TBMM Başkanı, Küba Halkın Gücü Ulusal Meclisi Başkanı Esteban Lazo Hernandez ile bir araya gelecek. Ayrıca Küba Başbakanı Manuel Marrero Cruz ve Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel Bermudez ile de görüşmeler planlanıyor. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Havana’daki Atatürk Anıtı ve Jose Marti Anıtı’na çelenk bırakacak.

Ziyaret kapsamında, Türkiye’nin Meksika ve Küba ile olan ikili ve parlamentolar arası ilişkileri ele alınacak. Ayrıca, bölgesel ve küresel konularda ortak çözüm arayışları ve işbirliği olanakları değerlendirilecek. TBMM Başkanı Kurtulmuş, ziyaretlerinde Türkiye’nin dış politika hedefleri doğrultusunda işbirliğini güçlendirmeyi ve uluslararası sorunlara yapıcı yaklaşımlarla çözüm bulmayı amaçlıyor.

Meksika ve Küba ziyaretleri, Türkiye’nin Latin Amerika ve Karayipler bölgesindeki ilişkilerini güçlendirmeyi ve böylelikle Türk halkı ile bu bölgedeki halklar arasındaki kültürel, ekonomik ve siyasi bağları güçlendirmeyi hedefliyor. TBMM Başkanı, bu ziyaretlerle Türkiye’nin dostane ilişkilerini pekiştirmeyi ve küresel barış ve istikrara katkıda bulunmayı amaçlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meksika ve Küba ziyaretlerine hazırlanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!