G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.164.857,28

Tayland’da Muson Yağışları: 22 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tayland’da Muson Yağışlarıyla Oluşan Felaket

Tayland’da uzun süredir devam eden muson yağışları ülke genelinde felaketlere yol açtı. Birçok şehir sular altında kalırken, sel ve toprak kaymalarında 22 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi de yaralandı. Tayland Afet Önleme Departmanı (DDPM) 16-25 tarihleri arasında ülke genelinde yaşanan felaketlerde 21 bin 824 hanenin etkilendiğini açıkladı.

Yağışların etkili olduğu Chiang Rai, Phayao, Nan, Phrae, Phetchabun ve Nakhon Si Thammarat eyaletleri sel bölgesi ilan edildi. Tayland Meteoroloji Departmanı, vatandaşları yağışların devam edeceği konusunda uyardı. Özellikle Tayland’ın Kuzey bölgelerinde etkili olan yağışlar ve sel sularının başkent Bangkok’u etkilemesinden endişe ediliyor.

Tayland’ın yeni Başbakanı Paetongtarn Shinawatra ve beraberindeki heyet, felaket bölgelerini ziyaret ederek yardım çalışmalarına katıldı. Başbakan Shinawatra, sel felaketinin etkili olduğu Nan eyaletinde yardım dağıtımına katıldı ve evlerinden tahliye edilen vatandaşlar için acil durum merkezini ziyaret etti. Başbakan, yaşanan felaketlerle ilgili yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı dileyerek, Tayland’ın su baskını sorunlarına ciddi çözümler üreteceklerini belirtti.

Muson yağışlarının etkisiyle birçok şehirde hayat durma noktasına gelirken, 22 kişinin hayatını kaybettiği Tayland’da, sel ve toprak kaymaları ciddi zararlara neden oldu. Felaketlerden etkilenen hanelerin sayısının 21 bin 824 olduğu belirtildi. Yağışlar nedeniyle Chiang Rai, Phayao, Nan, Phrae, Phetchabun ve Nakhon Si Thammarat eyaletlerinde sel alarmı verilirken, meteoroloji departmanı vatandaşları uyararak yağışların devam edeceği konusunda bilgilendirdi.

Tayland’ın Başkenti Bangkok’u etkisi altına alabilecek sel sularıyla ilgili endişeler de devam ediyor. Başbakan Shinawatra ve beraberindeki heyetin felaket bölgelerini ziyaret ederek yardım çalışmalarına katılması, vatandaşlara umut verdi. Başbakan’ın “Tayland’ın kronik sorunu haline gelen su baskınlarına ciddi çözümler üreteceğiz” sözleri, halk arasında umut yarattı. Tayland’da muson yağışlarına bağlı olarak yaşanan tüm felaketlerin ardından, ülke genelinde yardım ve destek çalışmaları hızla devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tayland’da Muson Yağışları: 22 Kişi Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!