USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Tarsus Belediyesi’nde Tiyatro Krizi: Sanatçılar Farklı Görevlere Atandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde Mersin Tarsus Belediyesi’ni kazanan Ali Boltaç, belediyeyi borçlarla ve boş bir kasa ile devraldıklarını açıkladı. Bütçe krizi nedeniyle 2019 yılında kurulan Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun kapatılacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun tüm faaliyetleri durduruldu ve festival ile davetler iptal edildi.

Tiyatro camiasında geniş yankı uyandıran kararın ardından Tarsus Şehir Tiyatrosu’nda görevli olan sanatçılar farklı birimlere atanmaya başlandı. Sanat Yönetmeni Murat Çapar, Veteriner Hizmetleri bünyesindeki köpek bakımevine görevlendirildi. Diğer sanatçılar arasında ise çay ocağı, köpek bakımevi, nikah memurluğu ve kadın sığınma evi gibi farklı görevlendirmeler yapıldı.

Konservatuvar mezunu Genel Sanat Yönetmeni Murat Çapar’ın köpek bakım ve ıslah evine atanması, diğer sanatçıların çeşitli birimlere görevlendirilmesi tiyatro camiasında büyük şaşkınlık yarattı. Bazı sanatçılar çay ocağında, bazıları ise nikah salonunda, kadın sığınma evinde ve belediye girişinde görevlendirildi. Bir sanatçının ise istifa ettiği belirtildi.

Oyuncular Sendikası tarafından yapılan kamuoyu duyurusunda, faaliyetleri durdurulan Tarsus Şehir Tiyatrosu’nda yaşanan sürecin detayları aktarıldı. Meslektaşlarının farklı birimlere görevlendirildiği belirtilen duyuruda, 20 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla tiyatro müdürlüğü dışında başka görevler üstlendiği ifade edildi. Sendika, meslektaşlarının yeni görev yerlerini kamuoyunun dikkatle incelemesini istedi.

1 Nisan’dan itibaren herhangi bir faaliyet yürütülmeyen Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun kapatılma kararı, tiyatro camiasında ve sanatseverler arasında büyük üzüntüye neden oldu. Sanatçıların farklı birimlere atanması ve tiyatronun kapanması, kültür-sanat hayatına olumsuz bir etki yapacağı endişelerini beraberinde getirdi. Miyase Aydoğdu’nun istifasıyla birlikte tiyatronun geleceği belirsizliğini koruyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tarsus Belediyesi’nde Tiyatro Krizi: Sanatçılar Farklı Görevlere Atandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!