USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.242.064,97

Tanal, Enerji Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde 24 Ekim’de oturma eylemi başlattı. Tanal’ın, Şanlıurfa ve Mardin’de yaşanan sürekli elektrik kesintilerine tepki göstermek amacıyla başlattığı eyleme, tüm Şanlıurfa milletvekillerini de destek vermeye davet etti.

Tanal, yapmış olduğu açıklamada, “Onurlu bir yaşam için elektrik gerçekten evlerde bir ihtiyaç. Şanlıurfa ve Mardin’de dünden itibaren sürekli elektrik kesintileri var. Solunum cihazına bağlı olan insanların yanı sıra diyaliz hastaları da bu sıkıntıyı yaşıyor. Elektrik, yaşam hakkıdır ve hiçbir gerekçeyle insanlar bu haktan mahrum bırakılamaz” dedi. Oturma eyleminin başladığı tarihten itibaren süreci hakkında bilgi veren Tanal, “Elektrik kesintileri, insan haklarına yapılan bir ihlaldir ve partiler üstü bir konudur. Şanlıurfalı tüm milletvekillerinin bu eyleme destek vermesini bekliyoruz” diye belirtti.

Eyleme destek veren diğer milletvekilleriyle birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde devam eden oturma eylemi, bölgedeki mağduriyeti protesto etmek amacıyla yapılmakta. Şanlıurfa ve Mardin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için başlatılan bu protestoya daha fazla vekilin destek vermesi bekleniyor.

Elektrik kesintileri nedeniyle evlerde, iş yerlerinde ve hastanelerde yaşanan sıkıntılar, bölgede yaşayan insanları olumsuz etkiliyor. Tanal ve diğer milletvekilleri, bu duruma dikkat çekmek ve çözüm bulunması için hükümeti harekete geçmeye davet ediyor. Şanlıurfa ve Mardin sakinlerinin yaşam standartlarını yükseltmek ve elektrik kesintilerini engellemek için yürütülen bu eylem, kamuoyunun da dikkatini çekmeyi hedefliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önündeki oturma eylemi, Tanal’ın başlattığı bir kampanya niteliği taşımakta. Bölgedeki elektrik sorununun çözümü için yetkililerden acil adımlar atılmasını talep eden milletvekilleri, vatandaşların yaşam kalitesini artırmak ve sorunları çözmek için bir araya gelmiş durumda. Oturma eyleminin süreceği ve bölge halkının sesinin duyurulması için çaba harcanacağı belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tanal, Enerji Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!