G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,03
CNY4,84
GBP45,56
EURO/USD1,11
BIST9.895,14
Petrol73,64
GR. ALTIN2.880,54
BTC2.165.343,98

Taksim Hastanesi’nde Sivrisinek Krizi: Sağlık Çalışanları ve Hastalar Tehlikede

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan kanalizasyon sorunu büyük bir sağlık krizine yol açtı. Hastane -7’nci katından başlayan ve diğer katlara hızla yayılan sivrisinek istilası hastaları ve sağlık çalışanlarını rahatsız etti. Hastane yönetimi durumu Beyoğlu Belediyesi’ne bildirdi ancak yapılan ilaçlama sadece -7 ve -6’ncı katları kapsadı. Sivrisinekler tüm hastaneyi sararken, 280 yataklı hastanede hasta odalarında bile rahatsız edici boyutta sivrisinekler görüldü.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi, sivrisineklerin hastalar ve sağlık çalışanları için risk oluşturduğunu dile getirdi. Sendikanın sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan paylaşımıyla sorunun çözülmesi istendi. SES Şişli Şubesi yöneticisi ve Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi hemşiresi Muhsin Uysal, sivrisinek sorununun çok ciddi bir sağlık riski oluşturduğunu belirtti. Hastaların ve sağlık çalışanlarının sağlığını olumsuz etkileyen bu durumun ivedilikle çözülmesi gerektiğini vurgulayan Uysal, sorumluluğun hastane yönetimi ve yerel yönetimlerde olduğunu ifade etti.

Uysal, hastanede sivrisineklerin hasta yakınlarını da rahatsız ettiğini ve kullanılan ilaçların hastalara zarar verebileceği endişesini dile getirdi. Havalandırma yöntemiyle çözülemeyecek kadar ciddi bir sorun olduğunu belirten Uysal, özellikle solunum sıkıntısı çeken hastalar için ilaçların tehlike oluşturabileceğini söyledi. Gece nöbetinde yaşadığı bir olayı anlatan Uysal, bir cerrahın ameliyat sırasında laparoskopi cihazının önünden sivrisinek geçtiğini ifade etti. Bu durumun hem hastalar için hem de sağlık personeli için büyük bir tehlike oluşturduğunu belirten Uysal, sorunun çözülmesi için acil önlem alınması gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Taksim Hastanesi’nde Sivrisinek Krizi: Sağlık Çalışanları ve Hastalar Tehlikede

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!