G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,16
CNY4,84
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,77
GR. ALTIN2.877,99
BTC2.154.234,69

Suudi Arabistan’da Kadınlar İçin Yenilikler: Kısa Elbiseler ve Alkol Satışı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda Suudi Arabistan, birçok alanda yeniliklere imza atarak ülke tanıtımında farklı bir yaklaşım sergiledi. Radikal İslam’ın yoğun yaşandığı bir ülke olan Suudi Arabistan, Veliaht Prens Selman’ın reformları ile ılımlı bir İslam yönüne doğru evrildi. Prens Selman, kadınların istihdamından mayo defilelerine kadar birçok konuda reformlar gerçekleştirdi ve ülkenin modernleşmesi için adımlar attı. Suudi Arabistan’ın turizm tanıtımını yapan ‘Visit Saudi’ sosyal medya hesabında, kadınların dar ve kolsuz elbiselerle fotoğraflandığı paylaşımlar dikkat çekti.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, yabancı yatırımcıları ülkeye çekebilmek adına sosyal ve ekonomik reformları hayata geçirdi. Bu çerçevede kadınlara araç kullanma ve yurt dışına seyahat etme özgürlüğü tanındı. Kamuya açık alanlarda harem-selamlık uygulaması hafifletildi, kadınların abaya giyme zorunluluğu kaldırıldı ve ülkede konserler düzenlenmeye başlandı. Ayrıca alkol satışına izin verilerek başkent Riyad’da bir alkol dükkânı açılması planlandı.

Suudi Arabistan’ın ekonomisini çeşitlendirmeyi hedefleyen 2030 vizyonu kapsamında, petrol sektörü dışında farklı alanlara yönelerek iş imkanları yaratılması planlanıyor. Ancak Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın reformları ve sert önlemleri, muhalifler tarafından eleştiriliyor.

Sonuç olarak, Suudi Arabistan’da gerçekleşen reformlar ülkenin modernleşme sürecine önemli katkılar sağlıyor. Kadınlara yönelik özgürlüklerin artması, turizm sektörünün canlanması ve ekonominin çeşitlendirilmesi, ülkenin uluslararası alanda daha geniş bir kitleye hitap etmesini sağlayabilir. Veliaht Prens Selman’ın liderliğindeki Suudi Arabistan, geçmişten bugüne önemli bir dönüşüm sürecinden geçiyor ve bu süreç uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suudi Arabistan’da Kadınlar İçin Yenilikler: Kısa Elbiseler ve Alkol Satışı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!