USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Suriyeli Anne Yüzlerce Çocuğu Okula Kavuşturarak Uluslararası İyilik Ödülü Kazandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

49 yaşındaki Suriyeli anne Adeviye Salih, Beşşar Esed rejiminin saldırılarında 2 çocuğunu kaybettikten sonra çocukların eğitimine odaklandı. İdlib ilinde çadırdan okulda başlattığı eğitim çalışmaları, Türkiye Diyanet Vakfı’nın desteğiyle büyüdü ve yüzlerce çocuğa ulaştı. Sultan 2. Abdülhamit Han isimli 12 sınıflı okulda eğitim veren Salih, çocuklara yardım etmeyi seviyor ve onların eğitimlerinin önemli olduğunu düşünüyor.

Salih, sadece 200 dolar bütçeyle başladığı okul inşaatını ilkokul, ortaokul ve anaokuluna dönüştürdü. Türk Diyanet Vakfı’nın desteğiyle okullarını genişleten Salih, çocuklara geleceklerini inşa etmeleri için destek oluyor. Kendisini Tanrı’nın yardım ettiğini hissediyor ve zorluklar karşısında inancını kaybetmiyor.

Salih’in okulunda eğitim gören çocukların çoğu yetim ve savaş mağduru. İlkokul ve ortaokulda 500, anaokulunda ise 85 öğrenci bulunuyor. Salih, çocukların savaşın acılarına rağmen ayakta kalabileceklerine inanıyor. Esed rejiminin baskıcı yönetimine maruz kalan Salih, 2 çocuğunu savaşta kaybetti ve 3 torunu yetim kaldı. Torunlarını gördüğünde oğlunu hatırlıyor ve onların geleceği için mücadele ediyor.

Adeviye Salih’in özverili çabaları, savaşın gölgesinde kalan Suriyeli çocuklara umut ve eğitim sağlıyor. Uluslararası İyilik Ödülü’ne layık görülen Salih, çocukların geleceğini şekillendiriyor ve onlara yeni bir umut ışığı oluyor. Türkiye ve Suriye arasında köprü kuran bu çalışmalar, insanlığın dayanışma ve iyilik duygularını güçlendiriyor. Adeviye Salih’in hikayesi, acı dolu geçmişine rağmen umudu ve iyiliği asla kaybetmeyen bir anne portresi çiziyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suriyeli Anne Yüzlerce Çocuğu Okula Kavuşturarak Uluslararası İyilik Ödülü Kazandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!